НОВИНИ

Тема, явно непредставляваща интерес за международните организации и правозащитници

Цялото мъжко население на Алепо, вкл. момчетата на възраст над 12 г. са принудително мобилизирани от „бойците“, съобщи началникът на Главното оперативно управление на ГЩ на руските ВС, генерал-лейтенант Сергей Рудской.

„Цялото мъжко население, включително по-големи от 12 г. са принудително мобилизирани от бойците. В града регулярно се провеждат акции на сплашване по отношение на мирното население“, заяви той по време на редовен брифинг (в сряда), цитиран от ТАСС.

По думите му, в града практически ежедневно се организират публични екзекуции на тези, които са се опитали да организират акциия против „терористите в каквато и да е форма“ или да отидат в районите, които са под контрола на правитествените сили.

„Бойците“ са взели под контрол всички продоволствени запаси, а хранителни продукти могат да купят само тези, чиито роднини воюват на страната на „бойците“, съобщава още той.

Рудской също така е съобщил, че руската военна авиация в продължение на 44 дни не лети в района на Алепо и не се приближава до града на повече от 10 км., а кадрите (и снимки) на разрушени сгради – за които се твърди, че са взривени от правителствените сили и техните съюзници – са разрушени, тъй като са минирани и респективно взривени от самите „бойци“.

Рудской е съобщил още, че повече от 200 военнослужещи и 47 единици бойна техника ще бъдат задействани за разминирането на Алепо.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас