НОВИНИ

Министърът на външните работи на Италия, Паоло Джентилони смята, че „Ислямска Държава“ може да бъде разгромена през 2017 г.

„Аз мисля, че 2017 г. може да бъде годината на окончателния разгром на „Ислямска Държава в Ирак и Сирия“ в Сирт, Мосул и Ракка.“, заяви той при откриването на конференцията „Med Dialogues 2016“, която се провежда в италианската столица Рим.

Джентилони допълва, че „въпреки това, предизвикателствета след разгрома ще останат пред нас“, вкл. реконструкцията, сигурността и съзнаването, че решението „няма да бъде само военно“.

Това ще бъде предизвикателство, включващо „военната, икономическата и културната сфера“, коментира още той, цитиран от АНСА.

На фона на зачестилите изказвания за автономия и отделяне на този или онзи район в страните, където в момента се води борба срещу ИД изявленията на италианския външен министър доста звучат като – европейските данъкоплатци трябва да се подготвят да плащат изграждането на държавна структура на това или онова близкоизточно (а защо не и африканско) племе.

Кога ще се справим със заплахата за сигурността, която ИД представлява за Европа и респективно европейските граждани,пък явно трябва да питаме премиера на Ичак, а защо не и президента на Сирия – прочутия „диктатор“ Башар ал-Ассад, защото явно темата не е приоритетна за „европейските“ политици.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас