НОВИНИ

Британските политици „разкостениха“ г-жа Меркел за отказа й да осигури правата на британците зад граница, въпреки политиката й на отворена врата, която заля цяла Европа – не само Германия – с маси лица от Африка и Близкия Изток.

Британският премиер Тереза Мей искаше да се постигне „ранно споразумение“ с германския канцлер за защита правата на 1.2 млн. британци живеещи в други страни от Европа. Явно Четвъртият райх поне на политическо ниво действа, тъй като лидерът на германската партия и немското правителство поне де юре няма отношение към другите страни в Европа, но само „де юре“.

В замяна на споразумението, британският премиер обеща да осигури 3.2 млн. мигранти от ЕС, които живеят във Великобритания да останат на острова и да продължат да работят там. Т.е. в основата на британското предложение беше взаимното подсигуряване, че живота на британците и другите европейци няма да понесе промяна от излизането на Великобритания от т. нар. Съюз и британските граждани и тези от другите европейски страни ще продължат да живеят както и преди.

Това, обаче явно е прекалено за глобалистката-либералистка и по ирония на съдбата лидер на „христянска партия“ г-жа Меркел – искането на Мей е отхвърлено на среща в Берлин, съобщават британските медии.

Отказът е бил „любезен, но твърд“ и Меркел е настоявала, че няма да има преговори по какъвто и а е аспект на Brexit, вкл. за подсигуряване правата на британците живеещи зад граница, докато Мей не задейства чл. 50 – звучи сякъш, че битанците са гласували за излиззане от Федерална Република Германия, където островът е бил поредната федерална земя.

„Г-жа Меркел не иска едно предварително споразумение за реципрочно пребиваване за гражданите на ЕС и Великобритания, но е щастлива да покани милиони мигранти в Германия“, коментира депутатът (консерватор) Даниел Ханан в Туитър.

Сега, когато след посещението на отиващият си президент на САЩ Барак Обама, стана ясно, че Меркел отново ще се кандидатира за четвърти канцлерски мандат, въпреки най-ниският рейтинг от 2012 г. и поредицата изборни загуби. Отказът от гарантиране на правата на европейските граждани – и то не по-нейна инициатива – звучи още по-неприятно в комбинация с призивите за „солидарност, единство и обединеност“ каквато тя отказва на „братята-великобританци“, но ни насилва да гарантираме на лица напълно чужди на европейците.

Използвана е информация на „Експрес“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас