НОВИНИ

Немските власти са арестували афганистанец, за котого се предполага, че е член на „Талибаните“.

Федералните прокурори съобщиха в петък, че 20-годишният Хекмат Т. е бил арестуван в четвъртък по подозрения в членство в терористична организация. Властите предполагат, че „мигрантът“ Хекмат се е присъединил към Талибаните през 2013 г. и многократно е взимал участие в боеве срещу афганистанската полиция и силите за сигурност, съобщава АП.

В съобщението не се дава информация за това, къде е арестуван „бягащият от насилие и преследване“ – поне този, явно наистина го преследват – нито защо той е на територията на Германия и с какъв статут е там.

Хиляди афганистанци заливат европейските страни след любезната покана на германския канцлер Ангела Меркел и освен, че са сред групите които най-често създават проблеми настояват да им се признава статут на „бежанци“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас