НОВИНИ

Служителите на център за бежанци заплашвани от „бежанците“

Служителите на център за лица, търсещи убежище са изпратили искане до централата на Агенцията за настаняване на бежанци на Холалндия с молба за спешно подобряване на сигурността им.

В частност проблемите са предизвикани от големи групи МЪЖЕ от СЕВЕРНА АФРИКА, които имат много малка надежа да се класират за „бежански статут“, т.е. ясно съзнаващи, че претенциите им за „бежанци“ са неоснователни.

В писмото, цитирано от AD, Агенцията се уведомява, че служители са заплашвани от „анти-социално и криминално поведение“ и са необходими спешни действия. Според разказа на един от служителите, „бежанците“ крадат, взимат наркотици, пиянстват и пускат високо музика.

„Ние, достигнахме лимита си“, пише още в писмото, което неколкократно настоява за „незабавни действия“.

В рамките на 10 месеца (до края на октомври) 1 743 лица от Мароко, Алжир и Тунис са поискали убежище в Холандия, което 846% повече спрямо 2015 г., когато техният брой е бил 206.

Според съобщението на AD, повечето от тези мъже не само са преминали през държави от ЕС – смятани за сигурни – но и вече са поискали убежище там, което им е било отказано.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас