НОВИНИ

Политическите фракции в Ирак не са успели да се споразумеят по два ключови позиции в кабинета – особено в светлината на провежданата офанзива за връщане на контрола над град Мосул – тази на министър на отбраната и министър на вътрешните работи.

Иракски депутат е коментирал, че поради невъзможността от постигане на споразумение по тях между политическите сили, те ще останат вакантни за момента.
„Случаят с министъра на вътрешните работи и министъра на отбраната ще бъде обсъден в парламента след като операцията за Мосул приключи“, коментира депутата Захир Абади, цитиран от „Бас Нюз“.
По думите му, сунитската и шиитската фракции в парламента – т.е. политически сили разграничени на РЕЛИГИОЗНА основа – имат собствени (различни) кандидатури за позициите, но въпросът към момента е преустановен, тъй като фракциите не са съгласни с предложенията.
Министърът на вътрешните работи Мохамед Габан подаде оставка след голяма терористична атака през юли в багдадския район Карадах, а министъра на отбраната Халед ал-Обейди беше уволнен от парламента в края на август по обвинения в корупция.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас