НОВИНИ

Министърът на външните работи на РФ Сергей Лавров и Държавният Скеретар на САЩ Джон Кери са обсъдили на среща в Рим прекратяването на огъня в сирийския град Алепо, както и ситуацията в Либия и в Йемен.

„Държавният секретар Кери изрази продължаващата дълбока обезпокоеност на САЩ от ситуацията в Сирия и в частност атаките по гражданските лица в Алепо.“, заяви представителят на Държавния департамент Елизабет Трюдо, цитирана от РИА "Новости“.

По думите й, лидерите са „обсъдили усилия по придвижването на дискусии по режим на прекратяване на бойните действия, доставката на хуманитарни помощи и прерспективи за политически преход“.

„Държаният секретар Кери също така повдигна въпроса за ситуацията в Либия, подчертавайки нашата поддръжка за правителството на националното съглласие.“, съобщава още тя.

Трюдо допълва, че „лидерите също обсъдиха Йемен“, където за разлика от един сирийски град и то не на 100% почти цялата страна е изправена пред хуманитарна катастрофа.

Водената от Саудитска Арабия арабска коалиция редовно бомбардира цивилни и граждански обекти, но на бомбардираната територия са бунтовниците-хути, а не „въдстанниците“ ислямисти и джихадисти както е в Алепо.

Снимката в дясно се разпространява от симпатизанти на т. нар. "бунтовници" в Алепо и на нея пише: "Почти във всички освободени територии сирийците излязоха с искания към възстанниците да се обединят и да спасят обсадените в Алепо". Явно това са лицата, използващи деца за пропаганда, които спешно се нуждаят от хуманитарна помощ. В ляво е просто едно от многото деца в Йемен, за които "демократичната общност" и водещи политици предпочитат да не знаят, че съществуват...

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас