НОВИНИ

Държавният секретар на САЩ, Джон Кери съобщи, че Вашингтон работи съвместно с Обединените Арабски Емирства (ОАЕ), Катар, Египет и Саудитска Арабия в търсенето на начини за урегулиране на ситуацията в Либия.

„Ние се надяваме да преодолеем разногласията между Триполи и Тобрук“, заяви Кери по време на съвместна пресконференция с италианския външен министър Паоло Джентилони в петък, цитиран от ТАСС.

Според него, изход може да се намери изключително по дипломатически път, при това с помощта на „тихата дипломация“, а „не заявления за гръмки конференции“. „В Либия може да се прибягва само към дипломация“, заявява Кери.

Интересно дали лидерът на „Ислямска Държава“ (ИД) вече е започнал „кастинга“ за специален представител на ИД в Либия , а защо не и за външен министър?!

„Шест милиона либийци станаха заложници на персонални интереси на тези, които възпрепятстват обединението на страната. Хаосът струва скъпо на либийците, чиито интереси трябва да стоят на първо място“, допълва още Кери.

Изявлението му звучи доста „горчиво“ предвид факта, че хаосът дойде в следствие на отстраняването на Муамър Кадафи, а именно неговият предшественик на поста Държавен Секретар има същностен принос в него.

Кери допълва също, че не е съгласен с мнението, че в Либия не е постигнат никакъв прогрес. „В дадения случай, прогресът е сложно да бъде измерен“, казва още той.

Всъщност целият прогрес наистина е труден за измерване, но една част от него е много видима – главорези джихадисти, които не си поплюват да убиват, трафиканти на хора и тълпи араби и африканци тръгнали за Европа...

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас