НОВИНИ

Заловен в Мароко джихадист от джихадистката терористична групировка Ислямска държава (ИД) е координирал терористични атаки във Франция.

Заловеният в събота (3 декември) терорист е бил свързан с терористичната клетка, планирала терористични атаки на 1 декември във Франция, която беше разбита от френските служби за сигурност през ноември, съобщиха от министерството на вътрешните работи на Мароко. (На 19 и 20 ноември, в Марсилия и Страсбург бяха задържани седем джихадиста от терористична клетка на ИД. Тогава, от френската прокуратура бе съобщено, че те са били ръководени от Ирак или Сирия.)

Задържаните във Франция джихадисти са били командвани от вън

Осуетена терористична атака във Франция

Джихадистът е пътувал до Турция, където (на сирийско – турската граница) се е срещнал с членове на ИД, от които е получил инструкции, които е трябвало да предаде на терористите от френската клетка на групировката. Цялата тази дейност е била ръководена от членове на ръководството на ИД, намиращи се наконтролирана от групировката територия в Сирия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас