НОВИНИ

Афганистански „бежанец“ на 17 е бил задържан за изнасилването и убийството на 19 годишна немска студентка в немския град Фрайбург през октомври. Разследва се евентуалното му участие в друг такъв случай.

Тялото на студентката по медицина Мария Ладенбургер бе открито в река във Фарйбург на 16 октомври. При разследването бе установено, че момичето е било изнасилено и после – удавено.

Мария е дъщеря на Клеменс Ладенбургер – високопоставен адвокат в Европейската комисия. В свободното си време тя е помагала на доброволни начала в центровете за настаняване на бежанци във Фрайбург. Няма информация дали преди това се е срещнала с убиеца си, който по някаква зловеща ирония на съдбата е един от тези, на които тя е помагала – „бягащите от насилията и търсещи убежище“.

След многобройни разпити, беседи, научни експертизи и преглед на записи от видеокамери, полицията е установила, че убитото момиче е било на парти, което е напуснало в 02:37 часа сутринта. Тръгнала си към дома с колело. Полицията е открила ДНК и косми на убиеца върху захвърленото колело на Мария, намереното наблизо нейно шалче, а също и в храстите наблизо до трупа.

След задържането му, афганистанецът е признал, че е извършителят на изнасилването и убийствата на Мария. Сега полицията разследва възможността, той да е извършил (или участвал в извършването) на друго такова престъпление – изнасилването и убийството на друга млада жена (Каролин Г.) в района на Фрайбург.

Арестуваният (името му не се споменава) е пристигнал през 2015 г. от Афганистан като търсещ убежище. Регистриран е в полицията, като влязъл нелегално в Германия. Живеел е с немско семейство, които са го приели – поради обявената от него възраст, той спада към особено облагодетелстваната категория мигранти „непридружавани деца – бежанци“.

Кметът на Фрайбург (от партията на Зелените) Дитър Саломон отправи похвала към полицията, която е успяла да разкрие престъплението, но и предупреди местните, да не използват „произхода на извършителя за да правят обобщения за мигрантите, а вместо това да го разглеждат като изолиран случай“.

Германия: Отново труп на млада жена, изнасилена преди да бъде убита

Интересно, не им ли идва на германците малко в повече огромният брой подобни „изолирани случаи“?

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас