НОВИНИ

Главата на Руската православна църква патриарх Кирил заяви, че в позицията на Църквата по отношение на еднополовите бракове няма промени.

„Позицията на на Църквата по еднополовите бракове остава неизменна – не може да се приравняват тези отношения към брака, определен от Бог… Ние никого не осъждаме – нито католици, нито православни; ние не изискваме никакво ожесточаване в отношенията към тези хора, в които има някаква особеност в сексуалната ориентация. Но ние категорично сме против изравняването на тези взаимоотношения с определения от Бога брак, в резултат на който се раждат деца и се продължава живота на човешкия род. Това, което влиза в Божия замисъл, не може да се коригира от никакви политически доктрини и никаква политическа практика. На това се основава позицията на Църквата“, каза патриархът на Москва и цяла Русия Кирил във Франция в отговор на журналистически въпроси. Това стана на пресконференция в Епине Су Сенар (близо до Париж), където се намира Руската духовна семинария.

Патриарх Кирил се е спрял на темата за еднополовите бракове и по време на срещата си с архиепископа на Париж кардинал Андре Вен – Троа. „На всички е добре известна ролята на католическата църква, която категорично се е изказвала против легализирането на еднополовите бракове. И милионната демонстрация на французите, в основната си част – католици, беше ясно свидетелство за несъгласието на значителна част от населението с това, което стана“, каза руският патриарх, цитиран от ТАСС. По думите му, „нищо не се променя в позицията на Църквата и не може да се измени, защото това е против доктрината, против християнския морал“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас