НОВИНИ

Холандските сили за сигурност са задържали в Ротердам терорист, в дома на който са открити оръжие и експлозиви.

Според информациите, в дома на задържания - за когото се казва само, че е на 30 години – са били открити автомат Калашников с два пълни пълнителя, четири кашона с експлозиви (според някои информации – „нелегални“ високоексплозивни ракети за илюминации), няколко мобилни телефона и 1 600 евро, а също и голямо знаме на терористичната джихадистка групировка Ислямска държава.

Говорителят на националната прокуратура Вим де Бруин съобщи, че заподозреният е бил задържан по информация от холандското разузнаване в сряда, а при обиск в жилището му в петък след обяд са били открити оръжието и останалите компрометиращи го доказателства. Задържаният се подозира, че е готвел терористична атака. По думите му, разследването е в ход, но към момента следствието има само един заподозрян.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас