НОВИНИ

На Балканите всичко е свързано и точно за това, българският народ има поговорката, според която, ако мечката играе в двора на съседа, чакай я и в твоя двор. Трябва ли нашите управници - на власт или в опозиция – да си затварят очите за ставащото в нашия съсед Гърция? Колкото повече бездействат, толкова по-драстични мерки ще трябват в последствие – ако въобще нещо ще може да бъде направено, преди да стане най-лошото…

И така, какво става в Гърция? Не си въобразявайте, че ще чуете цялата истина от казионните, „правилни“ либерални медии и политици. Има и други „новини“. Предлагаме една статия на Мария Полизоиди, публикувана от „Гейтстоун институт“ . Ако я прочетете, ще разберете, колко голямо е сходството между ставащото в „двора на съседа“ с това в „нашия двор“, и защо тя не е намерила място в гръцките и българските медии:

Бежанци или окупационна армия

• „Аллах изисква от вярващите да бъдат господари на земята, където те живеят, и само те могат да имат собственост, и само ние ще можем да владеем земята“ – мюсюлмани мигранти в Крит, Гърция.

• Мигрантите бяха готови да водят джихад (свещена война – бел.ред.), защото те вярват в слух за събитие, за което (дори и да беше вярно) гръцката държава и нейните жители не носят отговорност.

• Естаблишмънтът в Гърция е миниатюра на американския естаблишмънт: политици и правителствени институции корумпирани до мозъка на костите.

• Ние, гърците вече сме били съкрушавани от Исляма, от геноцида н Турция през двайсти век и по-наскоро – от турската окупация на Кипър, отново – със съучастието на света.

• Това, което става в Гърция, както и в по-голямата част на Европа, е реално масивна подмяна на нейното население, нейните ценности и начин на живот.

• Основните политически партии се подчиняват на саморазрушителните политики на ЕС по имиграцията, които в последствие могат да доведат до края на елинистично – еврейско – християнските ценности на Европа, такива като индивидуалната свобода, критичното мислене и безпристрстното изследване.


Какво прави една окупационна армия, когато се е настанила в дадена страна? Тя окупира земята, насилвайки жителите да следват нейния собствен начин на живот. Тя предприема мерки срещу жителите на страната, тя пропагандира нейните вярвания и използва сила за да ги налага.

Това, за съжаление, е което се случва в Гърция от мигрантите, които изглежда „забравят“, че те са гости в Гърция и карат гърците да се чувстват като гости в собствената си страна.

Ако някой е бежанец от война или неговият живот е в опасност в родната му страна, би се счело за правилно, когато той пристигне в страна, която му предлага убежище, да бъде благодарен, да уважава нейната история, нейния народ, нейните ценности и нейните закони. Същото се отнася и за имигрант, който иска да отиде в страна, където се надява да намери по-добро бъдеще.

В Гърция, обратно, нелегалните имигранти – всички те са наричани от медиите „бежанци“ (очевидно опитвайки се изкуствено да ги легализират в моралното съзнание на гражданите) – окупираха пространства, които не им принадлежат, използвайки насилие, блокирайки пътища, извършвайки престъпления срещу обществена собственост, действайки агресивно спрямо жителите и полиция, и заявявайки, че се чувстват обидени, когато виждат символи, които представляват Християнството. Изглежда, че гостите се опитват да завладеят къщата.

Преди няколко седмици (статията е публикувана през октомври – бел.ред.), 200 северноафриканци и пакистанци се разбунтуваха посред нощ, настоявайки да напуснат остров Митилини. Те скандираха „Джихад, джихад!“, трошейки колите на гражданите в центъра на острова и разстройвайки местната общност. Мигрантите заявиха, че някой им казал, за смъртта на седем мигранти на някакъв кораб, така че – те се разбунтували срещу властите. Полицията и работещите от НПО-тата обясняваха, че това е невярна информация, но 200-те мигранти очевидно не бяха заинтересувани да ги чуят това. Мигрантите бяха готови да водят джихад, защото са повярвали на слух за събитие, за което – дори и да беше вярно – гръцката държава и нейните жители не носят никаква отговорност. Властите не успяха да ги успокоят и да ги накарат да се върнат в района, където те живеят.

Оказа се, че не е имало мъртви мигранти; въстанието е било „грешка“, но полицията и местните трябваше да прекарат нощта, преследвайки бежанци и мигранти по улиците на Митилини.

Нелегалните имигранти заявиха, че информацията за седемте мъртви мигранти е дошла чрез телефонни обаждания през нощта. Източници от полицията неофициално заявяват, че този инцидент има всички белези на тайните „черни операции“.

Наколко дни по-късно, на 19 септември 2016 г., отново на остров Митилини, имаше ново изригване на мигрантите в района на Мория. Този път, информацията, която бяха чули мигрантите - и която отново се оказа фалшива - беше, че те щели да бъдат върнати в Турция. Те незабавно подпалиха 16 акра (около 64 декара – бел.ред.) маслинови насаждения, а също и лагера, в който живееха.

Този път, 300 мигранти, които по-рано бяха избягали от лагера и се бяха опитали да протестират в центъра на острова, изгаряха всичко в лагера и зоната около него, докато полицията не ги спря и не ги върна в лагера, където те отново се опитаха да изгорят всичко.
Жителите видяха, как техните маслинови горички стават на въглени, както и по-голямата част от лагера, и три контейнера за морски транспорт (пълни) с дрехи и обувки.

Някои от нелегалните имигранти си правеха селфита по време на пожарите и крещяха „Аллаху акбар“ (Аллах е най-велик).

Пристанището на остров Митилини се обърна на бойно поле, където мигранти и много гръцки „левичари“ се опитаха да предотвратят военните да свалят с церемония гръцкото знаме пред старото пристанище. Много гърци мразят националното знаме. Изглежда, че те предпочитат многонационални държави без каквото и да било отношение към националните основи на държавата. Те крещяха лозунги и провокирайки и военния контингент и хората на остров Митилини, които гледаха в изумление от другата страна на пътя. Това беше демонстрация на сила от страна на „левичарите“ и нелегалните имигранти. Много граждани на остров Митилини очевидно, не можеха да издържат да гледат нелегалните имигранти и други гърци да ги провокират и да се опитват да спрат (церемонията по) свалянето на знамето. Така че, някои граждани започнаха да действат агресивно срещу тях и започнаха с тях уличен бой.

Всяка неделя сутрин, на остров Митилини, войниците издигат знамето и вечерта, точно един час преди залеза, войниците свалят знамето. Една седмица след инцидента, хиляди гърци се събраха около войниците и знамето на пристанище Митилини и пееха гръцкия национален химн, показвайки тяхната вяра и оказвайки почест на националния символ. Хората са уплашени. Те се събират около знамето и армията, очевидно защото чувстват, че те губят своята родина и техния суверенитет от хилядите нелегални имигранти, които са окупирали техния остров.

На 26 септември 2016 г., в района на Тимпаки на остров Крит, хората намериха по всички улици листовки с цитати от Корана. В текста, подписан от „Мюсюлманско братство на остров Крит“, между другото се казва:

• „Вие сте по-старшите хора на целия свят, само вашата вяра се зачита и никой друг няма право на живот и смърт и собственост над всеки човек, който се осмели да оспори вашето управление и не прегърне вашата вяра.

• Аллах изисква от вярващите да бъдат господари на земята, където те живеят, и само те могат да имат собственост, и само ние ще можем да владеем земята.

• Аллах казва, че ние трябва да завладеем цялата планета и правоверните трябва да владеят земята и посевите.

• Неверниците не могат да имат земя и посеви, защото те принадлежат на нас – вярващите.

• Неверниците ще получат от нас – както ни уверява свещения Коран – само подаяние.“

На същия ден, 26 септември, в района на Аспровалта, близо до град Солун, 49 годишен мъж от Франция, който е дошъл в Гърция през Турция, е бил преследван от полицаи, защото е бил заподозрян, че е джихадист. В момента, в който той е забелязал полицейската кола, той й е направил таран, крещейки „Аллаху акбар!“. Нападателят е бил арестуван и районният прокурор е разпоредил депортирането му.

Преди месец, жителите на Вавилон, малко селце на Хиос – друг остров, който прие голям брой нелегални имигранти – решиха да вземат закона в ръцете си, защото, изглежда че държавата не ги защитава. Жителите създадоха милиция, която да защитава техните семейства и собственост от нелегалните имигранти. За една седмица те установиха над десет кражби с взлом и големи поражения върху собственост.

Медиите отразяват тези изригвания, само когато те са като земетресения, когато някой причини голямо бедствие; малките очевидно не ги интересуват. Същото безразличие на медиите може да бъде видяно и по отношение на ежедневните проблеми, причинени от нелегалните имигранти. Медиите отразяват трафика на наркотици, конфликтите между мигранти от различни ислямски доктрини (течения, основон между шиити и сунити – бел.ред.), бунтовете в убежищата за мигранти, конфликтите между страни и раси, и когато малолетни момчета и момичета биват изнасилени. На 24 септември, в района на Мория на остров Митилини, 17-годишни мигранти от Пакистан изнасилиха малолетен пакистански мигрант на 16 години и записаха изнасилването на техните телефони. Полицията арестува извършителите, които бяха изнудвали момчето преди да го изнасилят.

Нелегалните имигранти, също така, са блокирали улиците в много градове, спирайки движението за часове. Те окупират пътищата, навсякъде, където пожелаят, полицията не ги възпира и няма задържани.

Гръцкото правителство е приятелски настроено към мигрантите. Нелегалните мигранти, очевидно демонстрирайки сила, са искали от гръцки шофьори да им показват своите идентификационни документи и шофьорски книжки. Те са правели контролно – пропусквателни пунктове, както прави една окупационна армия Правителството и полицията не правят нищо за да ги спрат. Хората са показвали своите документи – поради големия брой на мигрантите; шофьорите очевидно са се страхували за живота си и колите си, и не са искали нещата да се обърнат на зле. Ако знаете, че полицията просто наблюдава пасивно всичко това, ще разберете, че шофьорите не са имали голям избор.

Друг път, нелегални имигранти са блокирали път, защото нямали достатъчно добра интернет връзка в „убежището за бежанци“.

Какво биха почувствали американците по отношение на нелегални мюсюлмански имигранти, живеещи в Америка, ако (те) кажат, че са били обидени от Статуята на Свободата, защото не носи бурка?

Патриархът на Атина и на цяла Гърция Йероним махна своя кръст – символът на Християнството – от своите одежди, през март, по време на посещение на пристанището на Пирея, с цел (както той каза) да не „обиди“ мюсюлманите мигранти.

Кой го предупреди, че мюсюлманите мигранти ще бъдат обидени от неговия кръст? Какво щяха да направят те, ако Патриархът ги беше посетил, носейки своя кръст? Щяха ли да го убият? Щяха ли да подпалят Пирея? Щяха ли да започнат джихад срещу гръцкия народ?
Защо ние крием символите на нашата вяра от хора, които са дошли нелегално и непоканени в нашите страни? Каква сила би могла да накара Патриарха да махне символа на неговата вяра, освен политическата сила на държавата?

Проблемът в Гърция, не е само правителството или лошото управление на нелегалната имиграция. Всички традиционни основни политически партии в Гърция, пряко или косвено, насърчават нелегалната имиграция и трансфера на огромна мюсюлманско население в гръцкото общество. Те се подчиняват на саморазрушителните политики на ЕС по имиграцията, които в последствие могат да доведат до края на елинистично – еврейско – християнските ценности на Европа, такива като индивидуалната свобода, критичното мислене и безпристрстното изследване.

Ние, гърците вече сме били съкрушавани от Исляма, от геноцида н Турция през двайсти век и по-наскоро – от турската окупация на Кипър, отново – със съучастието на света.

Предложение на ООН до ЕС по миграцията превръща България в буфер за мигранти

Какво, още ли не вярвате, че това е краят?

Въпреки това, основните политически партии ясно показват, че не се интересуват от защитата на нацията, на нейната идентичност или от сигурността на нейните граждани.

Естаблишмънтът в Гърция е миниатюра на американския естаблишмънт: политици и правителствени институции корумпирани до мозъка на костите, централните медии и олигархията са фенове на глобализацията. Гърция, реално е получила 198 милиона евро за бежанците.
Гръцкият естаблишмънт страда от същите симптоми, като западно европейските и американските режими. Те вече не вярват в основата на Републиката: „Vox Populi, Vox Dei“ (Глас народен – глас Божи).

Политическият естаблишмънт, когато обществото не се съгласи с неговите политики по нелегалната ииграция и защитата на националната идентичност, предпочита да обвинява гласоподавателите в незрелост, глупост или фашизъм. Така, докато гласоподавателите упорстват в отстояването на техните възгледи за национална идентичност и срещу нелегалната имиграция, елитите в Гърция подменят местното население, като дават гражданство на нелегалните имигранти.

Това е тяхното решение на миграционната криза и на влошаването на икономиката на Гърция, от провалили се авторитарни политики на неизбрания, безотговорния и непрозрачен ЕС. Това, което става в Гърция, както и в по-голямата част на ЕВропа, е реалната масивна подмяна на нейното население, ценности и начин на живот. Има само един път да бъде спасено това, което е останало от Гърция – британският път. Изход. Сега.

Оригинала на текста можете да видите на страницата на „Гейтстоун институт“ ТУК.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас