НОВИНИ

В понеделник (12 декември) във Франция са били арестувани 11 човека, заподозрени че са съпричастни към терористичната атака в Ница, при която джихадист уби с камион 86 човека, а над 400 бяха ранени.

Те са били във връзка с трима души (двама от които – албанци), които бяха арестувани още през юли и в последствия бяха обвинени, че са доставили на извършителя на атаката – терориста Бухлел автомат и пистолета, с който той води престрелка с полицията преди да бъде убит.

В последствие, терористичната джихадистка групировка Ислямска държава пое отговорност за атаката.

Заподозрените (един от тях също е албанец) са били арестувани в различни райони на Ница, а също и в Нант (един от тях, който преди това е живял в Ница). Според източници от френската полиция, цитирани в медиите, единадестте може и да не са знаели за атаката, но те са част от криминална група, занимаваща се с нелегално доставяне на оръжие.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас