НОВИНИ

Британските служби за сигурност разбиха терористична клетка на джихадистката групировка Ислямска държава (ИД), подготвяла атака срещу коледен базар.

Рано тази сутрин във Великобритания са задържали 6 човека от терористична клетка на ИД, планирали бомбена атака срещу посетители на коледен базар. Четирима от терористите (на по 22, 27, 35 и 36 години) са цазържани в квартал Нормантън на Дерби, един (на 27 години) – в Бъртън на Трент, а 32-годишна жена е била задържана в Лондон. Един от тях е от „търсещите убежище“ във Великобритания, като за него се счита, че може да се е намирал извън страната за доста дълъг период от време.

По време на арестите са били разположени и военни сапьори, които са осигурявали безопасността при претърсването на местата, където са заловени терористите. 

Операцията на силите за сигурност е проведена след месеци на наблюдение на задържаните от страна на полицията и MI5 (британското контраразузнаване).

При обиските не са били открити импровизирани взривни устройства, но полицаите са намерили голям брой телефони и компютри, които (както те се надяват) може да съдържат доказателства за тяхната терористична дейност.

Използвани са материали на "Дейли мейл".

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас