НОВИНИ

Непридружаваното дете – бежанец, афганистанецът Хюсеин К., който бе задържан за изнасилването и убийството на Мария Ладенбергер, е бил с присъда 10 години затвор за подобно престъпление в Гърция. Освен това, вече трета година (?!) е на 17 години.

Разследването на изнасилването и убийството на 19 годишната студентка Мария Ладенбергер придоби неочаквани измерения, показателни за последствията от миграционната криза.

„Интересното“ е, че на практика, разкритията са на немските медии, а не на полицията. От изявления на мигранти пред немски медии („Щерн“ , „Бадише цайтунг“) - направени са независимо един от друг - стана известно, че (може би) задържаният Хюсеин К. (17-годишен, със статут на непридружавано дете – бежанец, настанен в немско приемно семейство във Фрайбург) вече е бил осъден в Гърция и даже е лежал в затвора – за подобно престъпление. Според публикацията на „Щерн“, афганистанецът е нападнал 20-годишна гръцка студентка на о. Корфу в края на май 2013 г. и я е хвърлил от висок стръмен бряг. Момичето оцеляло, но получило тежки наранявания.

Афганистанецът бил заловен и през февруари 2014 г. е бил осъден на 10 години затвор. По време на процеса – както и сега – той се е водел за 17 годишен, независимо че още тогава е имало съмнения, че е по-възрастен.

След публикациите в медиите, немската полиция е предприела по-сериозни стъпки за изясняване на миналото на Хюсеин К. Преди това, проучването по ДНК в цяла Европа не е дало резултати.

Оказа се, че криминалното минало на афганистанското „дете“ е реалност и информациите за престъплението му на Корфу, процеса и затвора в Гърция са истина.

Гръцки адвокат – Мария Елени Никопулу заяви, че е била негов съдебен защитник. „Да, това е младият човек, когото аз защитавах през 2013 г. Аз нямам съмнения“, казва тя, цитирана от „Шпигел“. По думите й, той действително е бил осъден на 10 години затвор през 2014 г., а след около 1.5 години в затвора, той е бил освободен условно. Очевидно, незабавно след това е тръгнал към Германия, където е пристигнал през миналата година.

Дете - бежанец призна изнасилване и убийство на студентка в Германия

Станалото е показателно в много отношения. Не става въпрос само за отвратителните престъпления, извършени в от мигранта в Германия и Гърция.

Тревожното е, че на практика се доказа неспособността (или нежеланието) на полицията „да си свърши работата“. Доказва се още, че „прехваленото“ взаимодействие между службите за сигурност и полицията на страните от ЕС съществува единствено във въображението и самохвалните речи на политиците ни. На запитването на немската полиция до другите страни никой не е отговорил положително. Как така – нима в Гърция не са разполагали с неговото ДНК или дори отпечатъците му? Или пък немската полиция "нее попитала както трябва"?

Естествено, няма как да бъде отминат и фактът, че „поне“ от 2013 г. та до ден днешен, мигрантът е все на 17 години! Колко удобно – сега пак ще получи облекчена присъда, като непълнолетен, като „непридружавано дете – бежанец“?! А колко ли са още другите подобни на Хюсеин К. „дечица“, които обикалят по улиците на Европа, и които милозливи семейства приютяват?

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас