НОВИНИ

В 08.45 ч. тази сутрин, срещу автобус на градския транспорт в Кайсери, в който ас се намирали много турски военнослужещи е била извършена бомбена атака, при която по съобщение на ВС на Турция, са загинали най-малко 13 човека, а други 48 са били ранени.

Повечето (или всички) от жертвите са били военнослужещи – войници и подофицери – които са излизали в отпуск за съботния ден.

Очевидно, целта на атаката са били именно те, т.к. всички са от 1 бригада Командос. Подразделения от бригадата редовно участват в операции срещу силите на Кюрдската работническа партия (РКК) и според официални съобщения, само през последните 5 месеца, нейни командоси са убили 710 членове на РКК.

По изявление на валията на Кайсери Сюлейман Камчи, атаката е извършена с кола-бомба точно срещу входа на университета Ерджийес. По думите му, граждански автомобил се е изравнил с автобуса във време на движение и е избухнал. Въпреки това изявление, на разпространените снимки и видеозаписи, на мястото на взрива не се забелязват останки от автомобил.

Турските власти наложиха медийно „затъмнение“ върху информациите за атаката – с цел да не се създава „страх в обществото, паника и безредици, които могат да обслужват целите на терористичните организации“.

Двойна бомбена атака срещу полицаи в Истанбул – много убити и ранени

Атаката идва седмица след атентат срещу турски полицаи след футболен мач в Истанбул, при която бяха убити 44 човека – предимно от полицейските сили за борба с безредиците, които са участвали в осигуряването на реда по време на футболната среща.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас