НОВИНИ

(Обновено...)

Най-малко 10 човека (между тях и канадска туристка) бяха убити, а 34 ранени при серия терористични атаки в Йордания.

Първата атака е станала, когато полицейски патрул се е отзовал на сигнал за пожар в къща в град Катранех, в района Карак.

Пристигналите на мястото полицаи са били обстреляни от терористи, намиращи се във вътрешността на къщата. Тогава са били ранени двама полицаи, а нападателите са избягали с автомобил, съобщи Дирекцията за обществена сигурност на Йордания.

Малко по-късно, при втори инцидент, терористи са обстреляли патрул на силите за сигурност в Карак, но не е имало пострадали.

Въоръжени лица са обстреляли и полицейски участък в замъка Карак (историческа крепост, построена от кръстоносците). Тогава са били ранени полицаи, допълват от Дирекцията. В последствие, терористите (по някои изявления – 10, по други - най-малко 5 - 6) са се барикадирали в замъка и между тях и пристигналите подразделения от силите за сигурност е започнала престрелка. Според някои информации, те са взели заложници.

Съобщава се за загинали 10 човека, от които 7 са полицаи, двама местни цивилни жители и една канадска туристка. Ранените са най-малко 34, от които двама са чужденци. Не е ясно, дали убитите са станали жертва на терористите при атаката в замъка.

По съобщения от властите, най-малко 4 терористи са били убити и е било заловено голямо количество оръжие.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас