НОВИНИ

Виенската полиция е арестувала издирван сериен изнасилвач, който е бил задържан преди няколко дни в Чехия и в последствие е екстрадиран в Австрия.

Мигрантът, името на когото не се съобщава е опасен рецидивист, който е заподозрян в изнасилването на поне две жени. Той е 35 годише и по произход е турчин.

Счита се, че е извършил две брутални изнасилвания в Зноймо (Чехия) през 2013 г. и две сексуални нападения – опити за изнасилване - във Виена през 2015 г. Виенската полиция е отправила апел към други потенциални жертви на престъпника, които го разпознаят, да съобщят на властите.

Това бе съобщено от говорителят на полицията Томас Клайбингер. „Двете изнасилвания са станали през април и юни 2013 г. При първия случай, 19 годишна жена е била нападната на поляна сна публично място (парк – бел.ред.). Втората жертва е била едва на 18 години по това време, като тя също така е била и бита, и душена“, казва той, цитиран от „Локал“.

Арестуваният е заподозрян също, че през 2015 г. е последвал 21 годишна жена в дома й в Оттакриг (район на Виена), където живее и самият той. Той я е атакувал физически, но писъците й са били чути от съседи, които са се притекли на помощ и изнасилвачът е избягал. През август същата година, той е завлякъл насила 26 годишна жена в храсталак в Оттакринг и се е опитал да я изнасили. За щастие на жертвата, група хора, които минавали наблизо, забелязали ставащото и са го подплашили.

Полицията е успяла да го проследи и открие по ДНК-следи, а една от жертвите го е разпознала и на показани й снимки. Разследващите добавят, че от 2013 г. досега, арестуваният е променял неколкократно външния си вид, вкл. с различни стилове прически и дължина на брадата.

Засега, арестуваният отхвърля изцяло отправените му обвинения.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас