НОВИНИ

Жена на 30 години е била обезглавена от „въоръжени мъже“, защото е нарушила стриктните правила на Шарията - излязла непридружавана от съпруга си на пазар.

Жестокото престъпление е било извършено в понеделник селището Латти в провинция Шар-и-Пол, по-голямата част от която е под контрола на талибаните. Счита се, че жената е била принудена да отиде на пазар, защото съпругът й е бил в Иран, а двойката няма деца. Тя е била пресрещната от група въоръжени мъже, които са я обезглавили.

Забиуллах Амани, говорител на губернатора на провинцията е потвърдил престъплението и е добавил, че извършителите вероятно са свързани с талибаните.

Представители на талибаните са отрекли каквото и да било тяхно участие в убийството, но според налаганите от тях правила, жените не могат да напускат домовете си без да са съпровождани от техни близки роднини – мъже. Освен това, на тях им е забранен достъпа до образование и работа, и са принудени да носят бурки.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас