НОВИНИ

Тийнейджър (на 14 години) е бил задържан от белгийската полиция по подозрения, че изготвя импровизирано взривно устройство (ИВУ).

Полицаите са извършили проверка в строяща се сграда, намираща се близо да прословутия квартал Моленбек на Брюксел, след като видели, че от нея излиза дим. Те са заловили четирима тийнейджъри, един от които е имал в раницата си взривни материали. В него е намерена и бутилка с надпис „Аллаху акбар“.

Полицията съобщи, че в дома на момчето в квартал Моленбек са били открити още материали за направата на ИВУ, а от неговия компютър е било установено, че той е търсил в интернет информация, как да се направи бомба.

Според информациите, момчето е казало на полицаите, че е искало да направи бомба, защото се интересувало от химия и видео игри.
Кварталът Моленбек е населен предимно с мигранти – мюсюлмани. придоби печалната „слава“ на гнездо на ислямисти и терористи след атаките в Париж и Брюксел – когато се оказа, че негови обитатели са сред техните и извършители.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас