НОВИНИ

След терористичната атака на 19 декември в Берлин и „поучени“ от масовите изнасилвания и сексуални нападения на миналата новогодишни празненства в Кьолн, властите значително увеличиха предпазните мерки в града.

Преди всичко, беше засилено полицейското присъствие – ангажираните полицейски сили достигнаха над 1 500 човека (според някои информации – около 1 800). Това е 10 пъти повече отколкото през миналата година.

Очевидно, някои от мигрантите бяха решили да се „повеселят“ по начин, както по новогодишните празници в края на 2015 г. Но са били доста „неприятно изненадани“ – пристигащите в центъра големи групи мигранти са посрещнати от голям брой полицаи, които просто са ги обградили и задържали за проверка на самоличността стотици от тях, защото (според информациите) са „изглеждали от африкански произход“.

На разпространените видеозаписи се вижда, че пристигащите на големи групи мигранти са само мъже…

По изявления на полицаи, те са били задържани в районите на двете основни гари, така че проверките да бъдат извършени безпрепятствено.

Допълнително, бяха забранени пиратките и фойерверките в района на централната гара, а също и около катедралата. Пак там са били създадени и КПП, на които са били проверявани документите и багажите на минаващите, а пияните и тези с опасно/заплашително държане не са били допускани. В района на гаровите площади са били изградени и нови системи за видеонаблюдение. Силите на полицията са били подкрепяни от много доброволци.

Общо, при проверките са били задържани (по различните информации) между 6 и 19 човека.

Очевидно, разбрали, че тази година няма да успеят да се „повеселят“, както са го замислили, по-голямата част от мигрантите просто са се върнали обратно на гарата и са напуснали центъра на Кьолн.

Говорител на полицията е заявил пред представители на медиите, че „Като цяло, ситуацията беше решена бързо и спокойно, защото много групи напуснаха града с влак.“ Полицай-президентът на Кьолн Юрген Матиес пък счита, че „Като цяло, планът по сигурността сработи.“

Въпреки предприетите мерки, към тази сутрин е имало две оплаквания от жени за извършено срещу тях сексуално насилие. Засега, по тези случаи има един арестуван, а трима други заподозрени се издирват.

Успоредно с това, очевидно своите „предпазни мерки“ са взели и жените в Кьолн. Както отбелязват с горчивина потребители в социалните мрежи – на площада, където преди една година станаха масовите сексуални атаки, тази новогодишна нощ жени почти не са били забелязвани…

Така или иначе, една стара традиция – хората заедно да посрещнат на площада Новата година просто бе унищожена под натиска на миграцията. И не само в Кьолн, а и в много други места на Германия и Европа.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас