НОВИНИ

Въпреки предприетите от властите мерки, новогодишната нощ в Германия и Австрия мина „под знака“ на мигрантите.
Поне първите и все още доста непълни информации показват това.

Най-малко 129 човека, определяни като „бежанци“ са били задържани в Германия през нощта на Нова година докато хиляди мигранти, буквално заляха централните улици на Кьолн (от около 4 000 човека), Франкфурт (около 1 900 човека), Есен, Дортмунд, Хамбург, Хановер, Дюселдорф и други немски градове

Масираното полицейско присъствие и действията на полицаи и доброволци предотвратиха доста атаки на тълпи мигранти. При това, силите на реда са действали (по информации в немски медии) въз основа на предварително получена разузнавателна информация, което пък показва и че мигрантите са били добре организирани за „посрещането“ на празника.

Въпреки това, според в.Билд, все пак е имало сексуални нападения от мигранти – само в Хамбург са атакувани най-малко 14 германки на възраст от 18 до 26 години. По думите на Тимо Цил, говорител на немската полиция, извършителите са били „южняци (südliches - „политически коректно“ описание на северноафриканците – бел.ред.) - араби или северноафриканци“. (По-късно стана известно, че нападателите са били сирийци, иракчани, афганистанци и един еритреец.)

Цил заявява, че около 4 000 мигранти са се били събрали в Кьолн (независимо, че много от пристигащите в града мигранти не са били допуснати до центъра от полицията), като тяхното поведение е било агресивно, а много от атаките са били извършени направо пред полицаите.

По информация от полицията в Кьолн, около 22.00 ч. местно време, над 1 000 мигранти са пристигнали едновременно на централната гара на града, които (пак според полицията) очевидно са били една организирана група. Волфганг Вурм, шеф на полицията, отговаряща за провинция Северен Рейн – Вестфалия пък съобщи, че наблюдението на мобилните комуникации е показало, че „групи от хора“ са планирали да се срещнат в Кьолн в новогодишната нощ. Тази информация е позволила на полицията да предприеме мерки и да блокира пристигащите нашественици още на гарата и не всички те са успели да се доберат до центъра на града. Вурм дава пример, как влак с около 300 мигранти е бил спрян на гара Дойтц – извън централната градска част, където са били принудени на слязат от вагоните и не им е било позволено да продължат към центъра. Той добавя, че полицията е фокусирала вниманието си върху лица известни на властите със своето криминално поведение, а мерките са имали превантивен характер – „за да се избегне да станат очаквани престъпления“.

Между задържаните на Нова година в Кьолн е и 38 годишен мигрант – сириец, който е подготвял извършването на терористична атака в новогодишната нощ. Той е бил задържан и по-рано – за финансиране на тероризма.

Според Фокус, същият „феномен“ – особено агресивно поведение на „северноафриканци“ - е бил наблюдаван и в други градове. Подобни събития е имало и в Хановер, Франкфурт на Майн, Есен, Дюселдорф, Дортмунд.

Според представители на полицията, цитираните от Augsburger Allgemeine, в Аугсбург мигранти са извършили няколко случайни насилия и сексуални нападения. Между тях са нападение с нож (един ранен), няколко случая на използване на фойерверки като оръжие (с няколко ранени и подпален полицейски автомобил – нанесените щети са за 50 000 евро). Полицията е съобщила, че сирийски мигранти преднамерено са целели с фойерверки веселящи се на централния площад хора. Стреляли са и по пожарникар, опитвал се да помогне на улучен в окото човек…

В Аугсбург не се е разминало и без сексуално насилие. В един от клубоете на града, трима „бежанци“ от Афганистан (на 19, 21 и 37 години) са опипвали насилствено две 18 годишни момичета, а когато все пак са били отблъснати от тях, буквално са си пробили път с бой навън…

В Мюнхен нещата са били малко по-различни. На площад „Мариенплац“ събралите се големи групи мигранти са обстрелвали с фойерверки Кметството на града, като при това са крещели „Аллаху акбар!“. Това е принудило полицията (която е стояла безпомощно наблюдавайки ставащото) да отправи предупреждение към желаещите да празнуват немци, че се е създала „странна (?!) атмосфера“.

Реакциите на станало са различни. Леви групи обвиниха полицията в Кьолн в „расистко профилиране“, поради съобщенията че са спирани северноафриканци. Но повечето германци едва ли мислят по този начин.

Отговорът на Ернст Валтер, говорител на Немския полицейски съюз, по отношение на това, какво да се прави с мигранти с криминално поведение, обаче беше недвусмислен. „Депортирайте ги“, заяви той.

В съседна Австрия ситуацията не беше много по-различна. Съобщенията за сексуални нападения, извършени от мъже (толерантно) описвани като „с външност на чужденци“ буквално заляха службите за оказване на помощ.

Der Standard съобщи, че по нови полицейски доклади, ситуацията по отношение на сексуалните нападения, насилието и атаките фойерверки от страна на мигрантите не се е променила в сравнение с миналата година.

В Залцбург, 31 годишна германка е била нападната от 18 годишен афганистанец, който докато се опитвал да я целува по устата, е опипвал гениталиите й. Приятелите на жената успели да откъснат афганистанеца от нея и да го удържат до пристигането на полицията. Оказало се, че той е интоксикиран до такава степен, че първоначално се е наложило да бъде откаран в медицинска клиника и след това – в ареста.

В Инсбрук, 11 жени са се оплакали официално в полицията, че на централния пазар в града са били нападнати от групи мъже „с черни коси, къси бради, имащи южен външен вид (т.е. – северноафриканци – бел.ред.)“. Полицаите считат, че също както в Кьолн, атаките са били координирани. Това е т-нар. „тахарруш“ („игра“ на групово изнасилване в Близкия Изток и Северна Африка). При него, група мъже отделят и обграждат жена, която след това е подложена на сексуално нападение от вътрешния кръг, докато външният не допуска някой да се притече на помощ.

В Грац, 26 годишна жена е била атакувана от двама мъже, когато около 01.30 ч. се прибирала у дома. По описанието й, мъжете са били на възраст между 25 и 35 години, и „изглеждали като чужденци“. Те я сграбчили за гениталиите и задника, но тя успяла да се отскубне и да избяга в полицейския участък в центъра на града, където е подала оплакване…

В столицата Виена, по досегашни информации е имало само три съобщени случая за сексуални нападения. Може би, за това са допринесли и раздадените (на жените, дошли в центъра на града) безплатно от полицията 6 000 ключодържатели за „тревога при изнасилване“...

Разбира се, това са само първоначалните информации и няма съмнение, че те ще бъдат разширявани в близките дни…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас