НОВИНИ

В немския град Брунсвик специална комисия провежда разследване – след като са били установен над 300 случая на измама от страна на „бежанци“, с които немските данъкоплатци са били ощетени с около 5 милиона евро. Но това е показателно – на практика, влизащите в ЕС мигранти са безконтролни, не се проверяват и са безнаказани.

Според властите, мнозинството от измамниците са суданци. Мошениците са се регистрирали по няколко пъти и на различни места, като дори са използвали и дегизировка. В резултат са получавали „допълнителни“ пари на ръка. Счита се, че един от тях е успял да се регистрира под 12 различни имена и е получавал съответните социални помощи.

Йорн Меменга, председател на специалната комисия казва, че „Те просто са се регистрирали по няколко пъти. Да някъде и при същите служители. Но, по това време те всички бяха пренатоварени“. По думите му, когато са ставали измамите, служителите са регистрирали по над 2 000 човека всеки ден, и те просто бегло са преглеждали исканията, защото са се опитвали да не оставят никого от мигрантите без дом…

Всеки търсещ убежище в Германия получава ежемесечно 135 евро „джобни пари“, а също и 216 евро за покриване на лични нужди – ако той не е изцяло под грижите на държавата. Поради това, всеки от мигрантите измамници е получил хиляди евро, а при този с 12-те самоличности, сумата е над 45 000 евро.

Едва напоследък, от търсещите убежище в провинция Брауншвайг се иска да се върнат в регистрационните центрове, където ще им бъдат взети пръстови отпечатъци – един отчаян ход на властите да предотвратят по-нататъшни измами.

Само през първото полугодие на миналата 2016 г. в Германия официално са поискали убежище 387 675 човека – повече, отколкото през цялата 2014 г.

Остава „някой“ от експертите по борбата с тероризма да ни обясни, какво е нивото на контрол за терористи сред мигрантите в Германия, при положение, че само в един град над 300 от тях успешно и ежемесечно са заблуждавали властите за своята самоличност…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас