НОВИНИ

(Обновено...)

Палестинец извърши терористична атака срещу израелски военни, като се вряза в тях с камион. Убитите са 4, а други 15 са ранени.

Извършителят - палестинец от анексирания от Израел Източен Йерусалим, е бил застрелян на място. Според изявление на израелския премиер Бенямин Нетаняху, вероятно той е бил привърженик на терористичната джихадистка групировка Ислямска държава. „Ние знаем самоличността на нападателя, според всички признаци, той е поддръжник на Ислямска държава. Ние запечатахме Джабел Мукабер (район на Йерусалим – бел.ред.), квартала, от където той е дошъл, и провеждаме други действия, които няма да детайлизирам“, заяви Нетаняху.

Говорителка на полицията заяви, че това е терористична „таранна атака“. Убитите са на възраст между 20 и 30 години, като 3 от тях са жени. Военните са били на един от опознавателните турове в Йерусалим, които израелската армия устройва. Един от пунктовете е и височината Армон Ханатцив.

Според шефа на националната полиция на Израел Рони Алшейч, не е изключено, терористът да е бил инспириран от атаката с камион на коледен базар в Берлин през декември, при която бяха убити 12 човека. „“Разбира се, че е възможно, да е повлиян от видяното по телевизията, но е трудно да се влезе в главата на всекиго, за да се определи, какво го е подтикнало, но няма съмнение, че тези неща имат ефект“, каза той, цитиран от израелски медии.

„За част от секундата аз погледнах на ляво и видях това, което мога да опиша само като засилващ се камион, който ме изхвърли във въздуха. Беше чудо, че пистолетът ми остана в мен. Аз стрелях в една от гумите, но осъзнах, че няма смисъл, защото той имаше много колела, така че аз изтичах отпред и от ъгъл стрелях по него и изпразних пълнителя. Когато свърших да стрелям, някои от офицерските кадети също тръгнаха към него и също започнаха да стрелят“, разказва охранител, упоменат само като „А“ пред телевизия Канал 10. Според същата телевизия, водачът на тура на военните също е стрелял срещу нападателя.

В Ивицата Газа, Хамас възхвали атаката. „Ние благославяме тази героична операция на съпротива срещу израелската окупация за да ги накара да спрат техните престъпления срещу нашия народ“, заяви Фавзи Бахрум, говорител на терористичната организация пред Ройтерс.

Друга терористична организация – Ислямски джихад, също празнува извършената атака. Нейни представители раздават сладкиши по улиците на Газа…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас