НОВИНИ

В борбата за гласовете на десните на предстоящите на 15 март избори, премиерът на Холандия и лидер на Народната партия за свобода и демокрация Марк Рюте доста „откровено преписа“ от посланията на Партията на свободата на Геерт Вилдерс.

В послание от една страница, разпространено в няколко от холандските медии, Рюте заявява, че „Ние трябва активно да защитаваме нашите ценности“, а също и че „разбира“ призивите да бъдат изгонени онези, които (мигранти), които отказват да се интегрират. „И аз имам същото усещане. Дръжте се нормално или се махайте“, казва той.

Разбира се, отговорът от страна на Вилдерс не закъсня. В Туитър той определи Рюте, като „човекът на отворените граници, на цунамито на убежището, масовата имиграция, ислямизацията, лъжите и измамата“, а по-късно отправи и видеопослание, в което задава поредица на неудобни за Рюте въпроси, показващи несъответствието между изявленията на премиера и водената от него реално вътрешна и външна политика.

Не останаха по-назад и много от десните холандци. Някои от тях направо обвиниха Рюте, че е „преписал“ големи пасажи от платформата на Партията на свободата на Вилдерс, като за доказателство поставиха един до друг текстовете на разпространеното днес негово изявление и платформата – доказвайки, че не само текстовете, но дори разположението на пасажите е почти идентично….

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас