НОВИНИ

Тръм изритва марионетката на Сорос Виктория Нюланд, шеф на Джефри Пйат, гласи заглавие в The Unhived Mind News.

Медията съобщава, че няколко старши дипломати на САЩ напускат постовете си през първата седмица на президентството на Доналд Тръмп, с което се създават повече „свободни постове“ по „високите етажи“, които новият президент трябва да попълни с хора.

Държавният подсекретар по управлението Патрик Ф. Кенеди, който е дипломат от кариерата предвижда да се пенсионира от петък (27 януари). Заедно с него си отипад и двама помщник-секретари – Джойс Бар и Мишел Бонд, които са подали оставки още в сряда (25 януари). От Държавния департамент си отива и шефът на службата, отговаряща за задграничните мисии Джентри Смит.

В нарастващия списък на дипломатите, които няма да служат в новата администрация е и Виктория Нюланд, помощник-държавен секретар по европейските и евроазиатските въпроси, а също и Грегъри Стар, досегашен помощник-държавен секретар по дипломатическата сигурност, който е подал оставка в деня на инагурацията на Тръмп.

Според The Unhived Mind News, засега не е официално потвърдено напускането на Нюланд, но страницата с нейната биография вече е „изчезнала“ от сайта на Държавния департамент.

Патрик Кенеди е считан за основен „двигател“ на действията на Хилари Клинтън по времето, когато тя бе държавен секретар на САЩ. Нюланд, която е считана за „човек на Джордж Сорос“, пък е основният направляващ на действията на посланика на САЩ в Украйна Джефри Пйат. По отношение на Грегъри Стар се счита, че е до голяма степен замесен в случая с убийството от джихадистки терористи на посланика на САЩ в Либия Стивънс на 11 септември 2012 г.

По информация на The Unhived Mind News и МSN.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас