НОВИНИ

Група католически лидери в САЩ са поискали с писмо от президента Доналд Тръмп да бъдат разследвани информации показващи, че Джордж Сорос, Барак Хюсейн Обама и Хилари Клинтън са организирали преврат във Ватикана за подмяната на консервативния папа Бенедикт с радикалния левичар папа Франциск.

В писмото си те се позовавт на различни източници, вкл. и на и-мейли, публикувани в Уикилийкс.

Папа Бенедикт ХVІ бе глава на римокатолическата църква от 2005 до 2013 г. преди да подаде оставка при доста неизяснени и странни обстоятелства.

Групата американски католически лидери цитират нови доказателства, открити в разпространени от Уикилийкс и-мейли, които според тях показват, че папа Бенедикт не е подал оставка по собствена воля, а реално е бил принуден да направи това – в следствие на преврат, който те наричат „Католическа пролет“. Те настояват, президентът Тръмп да предприеме официално разследване срещу Сорос, Обама, Клинтън (и други), за които заявяват, че са замесени в организирането и провеждането на Католическата пролет, в резултат на което, са постигнали целта си – „смяна на режима“ във Ватикана.

Католическите лидери се спират на въпроси, отговорите на които биха изяснили събитията довели до оставката на папа Бенедикт и избирането на папа Франциск.

„По-специално, ние имаме основание да вярваме, че „смяната на режима“ във Ватикана е била организирана от администрацията на Обама… Ние бяхме разтревожени, откривайки, че по време на третата година от първия мандат на администрацията на Обама, вашият бивш опонент – държавният секретар Хилари Клинтън, и други правителствени служители, с които тя е съучастничела, са предложили католическа „революция“, при която би била постигната смъртта на това, което е било останало от Католическата църква в Америка“, се казва в писмото.
В него са включени и линкове към документи и публикации, обосновавщи опасенията на авторите му. Сред тях са и тези, отнасящи се до прословутите и-мейли Сорос – Клинтън – Подеста, разпространени от Уикилийкс през 2016 г. В тях се дискутира смяната на режима във Ватикана (католическата църква), който е описван като „средновековно диктаторски“.

По отношение на тези и-мейли, през октомври 2016 г. в статия в „The New American“ се казва:

„Подеста, дълговременен съветник/довереник на Клинтън и избраник – активист на финансиращия левицата Джордж Сорос, разкрива в и-мейл от 2011 г., че той и други активисти работят за (постигане на) ефект на революция „Католическа пролет“, очевидна по аналогия с превратите на катастрофалната „Арабска пролет“, организирани през същата тази година от групата Обама – Клинтън – Сорос, която дестабилизира Близкия Изток и докара на власт в региона радикални ислямистки режими и терористични групи. И-мейлът на Подеста е отговор на друг финансиран от Сорос радикал – Сенди Нюман, основател на „прогресивната“ (НПО) „Гласове на прогреса“. Нюман е писал на Подеста, търсейки съвет за най-добрия начин да „бъдат засети семената на революцията“ в католическата църква., която е описана като „средновековна диктатура““.

В писмото на католическите лидери до президента Тръмп се казва, че „Около година след тази и-мейл дискусия, (за) която никога не се е предвиждало да стане публично известна, ние виждаме, че папа Бенедикт ХVІ абдикира при извънредно необичайни обстоятелства и бе заменен от папа, чиято истинска мисия е да осигури духовния компонент на радикалния идеологически дневен ред на международната левица. В последствие, при много ситуации, понтификатът на папа Франциск постави под въпрос неговата собствена легитимност.“

„Ние сме озадачени от поведението на този идеологически обременен папа, чиято мисия изглежда по-скоро е да придвижи светския дневен ред на левицата, отколкото да ръководи католическата църква, в нейната свещена мисия“, пишат още американските католически лидери, изразявайки по този начин мислите на милиони вярващи – католици по целия свят, които са изумени от левичарската идеология на папа Франциск. „Просто не е правилно за ролята на един папа да бъде дотолкова въвлечен в политиката – до там, че да е считан за лидер на международната левица“, се казва още в писмото.

Поставените от католическите лидери въпроси са изключително интересни:

„Имайки в пред вид всичко това, и желаейки най-доброто на нашата страна, а също и на католиците по света, ние вярваме, че лоялните и информирани католици на САЩ са длъжни да ви помолят да оторизирате разследване по следните въпроси:

- До колко Националната агенция за сигурност е наблюдавала конклава, който избра папа Франциск?

- Какви други други тайни операции са били проведени от служители на правителството на САЩ по отношение на оставката на папа Бенедикт или конклава, който избра папа Франциск?

- Имали ли са служители на правителството на САЩ контакти с „Мафията на кардинал Данийлс“? (Кардинал Данийлс е швейцарски кардинал, подал оставка през 2010 г. под натиска на папа Бенедикт заради подкрепата на еднополовите бракове. „Мафията на кардинал Данийлс“, наричана също и „Санктгалентска група“ е организирана група клерици от католическата църква, събрала се за първи път в Санкт Гален, Швейцария, когато е станала очевидна наближаващата кончина на папа Йоан Павел. Основната й цел е била избирането за папа на кардинал Бергольо – сегашният папа Франциск и противопоставяне на влиянието на считания за консервативен кардинал Ратцингер – папа Бенедикт ХVІ. Особено активна е била групата след оставката на папа Бенедикт. Нейни членове сами се се определяли като „мафия“, която си е поставяла за изпълнение стратегически и по-краткосрочни задачи за постигане на целите си.)

- Международните парични транзакции на Ватикана бяха прекратени по време на последните няколко дни преди оставката на папа Бенедикт. Била ли е, която и да било правителствена агенция на САЩ замесена в това?

- Защо международните парични транзакции бяха възобновени на 12 февруари 2013 г. – първия ден след като Бенедикт ХVІ обяви своята оставка? Било ли е това чисто съвпадение?

- Какви действия, ако е имало такива, са били предприети от Джон Подеста, Хилари Клинтън и други (лица – бел.ред.), сврзани с администрацията на Обама, които са били включени в дискусията, предлагаща подстрекаването на една „Католическа пролет“?

- Каква е била целта и същността на секретната среща между вицепрезидента Джоузеф Байдън и папа Бенедикт ХVІ на или около 3 юни 2011 г.?

- Какви роли са играли Джордж Сорос и други международни финансисти, които понастоящем може да живеят на територията на САЩ?“

Въпросите са много показателни. Очевидно е, че те се основават на много по-голяма и точна информация от тази, която е спомената в самото писмо. Информация, която се очаква да бъде и ще бъде разкрита при провеждане на политически независимо разследване. Също толкова очевидно е, че тя ще докаже, че Сорос, Клинтън и Обама са използвали дипломатически, политически, финансови ресурси на САЩ, а и на специалните им служби, за да могат чрез оказване на натиск и дори изнудване и корупция да предизвикат „Католическата пролет“ довела чрез преврат до оставката на папа Бенедикт и идването на власт на папа Франциск, станал през последните 2-3 години един от „рупорите“ на международната левица.

Разбира се, разследването, което католическите лидери в САЩ искат от президента Тръмп е в интерес, не само на католиците в тази страна и по света, а и на всички останали хора. Добре са известни възможностите на Джордж Сорос да „купува“ и „ползва“ водещи политически фигури – в национални и международни институции – които да изпълняват неговите радикални идеи по отношение на създаването на глобален хаос за унищожаването на националните държави и „форматирането“ на международните организации, в т.ч. и Европейския съюз. Все пак, сливането на тези негови възможности с тези на една държава като САЩ – за „смяна на режима“ в една институция като римо-католическата църква са поразителни. В тази връзка, можем само да приветстваме твърдата позиция на Българската православна църква и да се надяваме, тя да устоява на подобни попълзновения, каквито неминуемо е имало и ще има.

По информации на yournewswire.com, The New American, lifesitenews.com, Тhe Remnant и WikiLeaks.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас