НОВИНИ

(Обновено...)

Ислямист направи опит за терористична атака в музея Лувър в Париж, но бе спрян със стрелба от френски войници, охраняващи входовете на музея.

Терористът е бил спрян при опит да влезе в Лувъра, носейки на гърба си две раници. След като разбрал, че няма да бъде допуснат, той извадил от едната раница мачете и с викове „Аллаху акбар!“ се нахвърлил върху войниците, като е ранил един от тях.

От общо четиримата патрулиращи войници са били произведени 5 изстрела, като терористът е бил ранен в коремната област. Засега самоличността му не е съобщена от властите – ако изобщо е установена.

Освен ранения терорист е бил задържан още един човек, чието поведение се е сторило подозрително на полицаите, но няма яснота, дали той е бил свързан с опита за атака.

Първоначално, бе съобщено, че в раниците, носени от терориста не са били открити импровизирани взривни устройства. По-късно се появиха информации, че в тях е имало „бомби с боя“.

Незабавно след стрелбата, Лувърът е бил блокиран, а на намиращите се в него (около 250) посетители е било разпоредено по високоговорители да седнат на пода в помещенията, където се намират. Постепенно те са освободени – след съответната проверка.

Войниците, които са предотвратили терористичната атака са част от общо около 3 500 военнослужещи, разположени в Париж в рамките на операция „Sentinelle“ – общонационална операция по сигурността, целта на която е „защитата срещу и разубеждаването“ на евентуални извършители на терористични атаки. В операцията, която се провежда във Франция след терористичната атака срещу редакцията на списанието „Шарли Хебдо“ и супермаркет през януари 215 г., участват около 10 000 военнослужещи.

Няма съмнение, че с действията си, френските военни са предотвратили терористична атака, при която вероятно щеше да има доста повече жертви.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас