НОВИНИ

Според официално разпространена информация на немските власти, разходите за намиращите се понастоящем в Германия т.нар. „непридружавани деца – бежанци“ ще възлязат най-малко на около 3.95 млрд евро, ако броят им не се увеличи.

Към 9 февруари т.г. в Германия е имало 61 893 такива мигранти, от които 16 664 са младежи. Всички те са получавали помощи за деца и младежи, съобщи федералното министерство за семейството. Средната идръжка на всяко едно такова „дете“ възлиза на 175 евро или 5 250 евро на месец и 63 000 евро на година. За сравнение, средната заплата в Германия през 2016 г. е била 36 267 евро, а много от пенсионерите получават пенсии по около 200 евро на месец. Тази „щедрост“ не е останала незабелязана и съответно е предизвикала недоволството на много германски граждани, още повече, че пак според официалната статистика, всяко пето немско дете живее в бедност.

На този фон, думите на един от основните кандидати за канцлер на изборите през тази година – социалистът Мартин Шулц, че бежанците са по-ценни от златото, придобиват доста реалистичен и неприятен смисъл за коренните жители – немците, които плащат тези разноски.

При това, политиката на властите по отношение на децата – мигранти е различна. Михаел Кречмер (от парламентарната група на ХДС в Бундестага) заявява: „Когато малолетни от Полша или Франция са открити в Германия, семейството им се намира и те са връщни на родителите им. Ако непридружаваното (дете) идва от Афганистан или Африка, ное го водим в службата по младежта и с големи усилия го подготвяме за постоянна имиграция, независимо от това, че тийнейджърът всяка вечер говори по телефона със семеството си.“ На практика, повечето такива „деца“ не се депортират и те се „превръщат“ в т.нар. „хора – котви“, към които в последствие с пълно правно основание могат да се присъединят семействата им. При повечето от тях, точно такава е и целта с която те са били изпратени в имиграция от семействата им.

Невъзможността да бъдат депортирани възниква по „естествен път“, защото Законът гласи, че „Преди депортирането на непридружаван малолетен чужденец, властите трябва да осигурят, че посленият е предаден на член на неговото семейство, на лице оторизирано да полагане на персонални грижи или на подходящо съоръжение за настаняване в страната на връщане.“ Това изискване масово не е могло да бъде удовлетворено през последните две – три години.

Наистина, през 2016 г. федералните фласти са отказали достъп в страната или са извели от нея 649 непридружавани деца – бежанци. Това е ставало, когато те вече са били регистрирани в друга европейска страна (където са били и връщани такива мигранти).

По информация на Focus.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас