НОВИНИ

В Швеция е започнало съдебно преследване на трима мигранти за изнасилване на шведка, което е било пряко показано (на стрийм) в голяма група във Фейсбук.

Според прокуратурата, по време на изнасилването в края на януари, мъжът (на 24 години, шведски гражданин от ирнски произход), който е снимал се е смеел и е подстрекавал т.нар. „деца – бежанци“ (единият изнасилвач е на 18, а другият – на 21 години – и двамата са афганистанци) да я изнасилят, като е викал, че тя е „проститутка“, която „ще бъде е*ана“. Това е станало в апартамент в град Упсала.

Няколко свидетели (осем от тях са разпитани) са видели това „изнасилване на живо“. Полицията е била алармирана и е успяла да локализира мястото. На сцена от филма се вижда, как полицаите влизат в апартамента и прекъсват предаването.

Жертвата е била в безпомощно състояние – под влиянието на алкохол, сънотворни и канабис.

Тримата мигранти са задържани от 25 януари.

Интересен за отбелязване е фактът, че прокуратурата е имала проблеми с доставянето на целия филм, за което е било отправено официално искане към Фейсбук.

По информация на Fria Tider.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас