НОВИНИ

Импровизирано взривно устройство (ИВУ) е било открито през нощта на събота срещу неделя (8/9 април) пред натоварена станция на метрото в Грьонланд, централната част на норвежката столица Осло.

Устройството е било унищожено от сапьори на полицията с контролиран взрив. Според експерти, ИВУ е било малко (с големина около 30 см) и не би могло да нанесе големи щети.

Полицията е задържала заподозрян за поставеното ИВУ. Той е 17 годишен руски гражданин, който е пристигнал като търсещ убежище в Норвегия през 2010 г.

Според шефа на норвежките служби за сигурност на Норвегия Мари Бенедикте Бьорнланд, не е ясно, дали задържаният е имал намерение да извърши терористична атака. Според нея, младежът е бил участник в „екстремни ислямистки“ среди в Норвегия. „Вероятно, атаките във Франция, Германия, Великобритания, Русия и Швеция могат да създадат ефект на подражание в Норвегия сред хората, симпатизиращи на ислямизма“, допълва тя.

Джихадистка терористична атака в Стокхолм

След терористичната атака в Стокхолм, степента на опасност от терористична атака в Норвегия бе повишена.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас