НОВИНИ

Обстановката по сигурността в Германия бързо се влошава – рязко се е увеличил броят на престъпленията с насилие – убийства, изнасилвания, сексуални нападения. Криминалната статистика е безпощадна – доказва пряка връзка между нарастването на престъпността в Германия и броя на мигрантите, 475 000 от които са влезли или живеят нелегално в страната. Въпреки, че чужденците са около 10% от населението, такива са 30.5% от всички заподозрени извършители на криминални престъпления.

В доклад на Федералната служба на криминалната полиция на Германия (Bundeskriminalamt, BKA), озаглавен Хо лицейска криминална статистика (Polizeiliche Kriminalstatistik, PKS) от края на април т.г. се казва, че броят на легално пребиваващите в Германия „не-германци“, заподозрени за извършители на криминални престъпления през 2016 г. е „скочил“ с 11% спрямо 2015 г. – от 555 820 на 616 230. Въпреки че чужденците са около 10% от цялото население на страната, те са отговорни за 30.5% от всички престъпления през 2016 г. Тук също има увеличение спрямо 2015 г., през която те са извършили 27.6% от престъпленията. На фона на официалните информации, че през последните две години в Германия са влезли 1.2 млн мигранти, това е (меко казано) „смущаващо“.

За първи път в тазгодишния доклад към „чужденците“ („не-германците“) е въведена подкатегорията „мигранти“, в която се включват бежанци, чакащи решение на искането им за убежище и нелегалните имигранти. ВКА отчита, че броят на мигрантите – заподозрени в криминални престъпления през 2016 г. е „скочил“ 174 438 (от 114 238 през предходната година). Иначе казано, увеличението е с 52.7%. Мигрантите са по-малко от 2% от цялото население на Германия, но са извършили 8.6% от престъпленията (през 2015 г. те са били 5.7%).

Като общо, от чужденците най-много престъпления са извършени от турци (69 918 заподозрени), следвани от румънци, поляци, сирийци, сърби, италианци, афганистанци, българи, иракчани албанци, косовари, мароканци и алжирци.

Що се отнася до „мигрантите“ – по извършените престъпления тук „класацията“ е: сирийци, афганистанци, иракчани, албанци, алжирци, мароканци, сърби, иранци, косовари и сомалийци.

Важно е да се отбележи, че в доклада не става въпрос за етническа принадлежност, а за гражданство – реално доказано или просто обявено и прието от властите за действително.

„Приносът“ на чужденците съответства и на рязкото влошаване на обстановката по сигурността в страната. Престъпленията, съпроводени с насилие са се увеличили значително само за периода от една година. През 2016 (спрямо 2015 г.) те са нараснали с 14.3% при убийствата, 12.7% - при изнасилванията и сексуалните нападения, с 9.9% - нападения с утежняващи вината обстоятелства, с 14.8% - при престъпленията с използване на оръжие и 7.1% - при престъпленията, свързани с наркотици.


Чужденците извършват огромната част от изнасилванията и сексуалните атаки в Германия. През 2016 г. „тяхно дело“ са 2 512 такива престъпления, или иначе казано – по 7 изнасилвания или сексуални атаки всеки ден. Най-много от сексуалните престъпници са сирийците, следвани от афганистанците, иракчаните, пакистанците, иранците, алжирците, мароканците, еритрейците, нигерийците и албанците. Но реалността е по-лоша от отразената в доклада, защото немските власти „редовно“ са обвинявани, че по политически причини, не съобщават реалния брой сексуални престъпления (най-вече – изнасилванията), извършвани от чужденците/мигрантите. Напр. според изявление на Андре Шулц, лидер на Асоциацията на криминалната полиция (Bund Deutscher Kriminalbeamter), до 90% от сексуалните престъпления в Германия не са отразени в официалната статистика.

През 2016 г., чужденците са извършвали и средно по 32 обира на ден (общо 11 525). Тук са се „отличили“ мароканците, следвани от алжирците, сирийците, грузинците, тунизийците, албанците, афганистанците, сърбите, иракчаните и иранците.

Подобна е и ситуацията при нападенията с утежняващи вината обстоятелства от чужденци – през 2016 г. те се 56 252 (средно по 154 всеки ден). И отново, извършителите са най-вече от „бягащите от войната и насилията“ – сирийците, а след тях се „класират“ афганистанците, иракчаните, иранците мароканците, алжирците, сомалийците, албанците, еритрейците и пакистанците.

На този фон, нарушенията на немските имиграционни закони са направо „естествени“. ВКА е отчела 487 711 такива през 2016 г., като увеличението е с 21.1% (през 2015 г. са били установени 402 188 нарушения). В Германия през 2016 г. са влезли около 254 000 нелегални мигранти (61.4% повече от 2015 г. – 154 188). Успоредно с това, през 2016 г. в страната са били открити нелегално пребиваващи още около 225 000 мигранти.

В доклада има още една печална класация – на най-засегнатите от престъпността на „не-немците“ провинции и градове:

• Провинциите – Бавария, следвана от Северен Рейн-Вестфалия, Баден-Вюртемберг, Хесен, Берлин, Долна Саксония, Рейнланд-Палатинате, Саксония, Хамбург, Шлезвиг-Холщайн, Саксония-Анхалт, Бранденбург, Мекленбург-Предна Померания, Саарланд, Бремен и Тюрингия.

• Градовете – тук водещ е Берлин, следван от Мюнхен, Хамбург, Франкфурт, Кьолн, Дюселдорф, Хановер, Щутгарт, Дортмунд, Бремен, Лайпциг, Нюрнберг, Есен, Дуйсбург, Манхайм, Карлсруе, Дрезден, Фрайбург им Брайсгау, Хемнитц, Аахен, Бийлефелд, Вупертал, Аугсбург, Бон, Бохум, Гелзенкирхен, Вийсбаден, Мюнстер, Кил, Хале, Крефелд, Брауншвайг, Майнц, Любек, Мьонхенгладбах, Ерфурт, Оберхаузен, Магдебург и Рощок.

Иначе казано, няма провинция и по-голям град в Германия, които да не са засегнати от криминалните престъпления на „бягащите от насилията“ и „търсещите по-добър живот“ чужденци.

И един парадокс – само четири месеца преди излизането на доклада, през декември 2016 г. същата тази ВКА политически коректно и толерантно съобщи, че всъщност, криминалните престъпления, извършвани от чужденци намалявали...

Пълният текст на доклада на ВКА можете да намерите ТУК.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас