НОВИНИ

Световната здравна организация (СЗО) потвърди втори случай на Ебола в Демократична Република Конго след като миналата седмица беше съобщено за 17 други предполагаеми случая на болестта.

Представители на здравните служби се опитват да издирят 125 човека, за които се смята, че са имали контакт със заразените в отдалечената провинция Бас-Уеле в североизточната част на страната, близо до границата с Централноафриканската Република, съобщи говорителя на СЗО за Конго Еугене Кабамби.

По думите му, към момента трима човека от 19 предполагаеми и потвърдени случаи са починали. Все още не е ясно как първата жертва на смъртоносният вирус се е заразила.

Новата епидемия идва след около година от края на епидемията в Западна Африка, която отне живота на повече от 11 000 човека – основно в Гвинея, Сиера Леоне и Либерия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас