НОВИНИ

Ожесточени сблъсъци между привърженици и противници на настоящото ръководство в Анкара доведоха до нараняването на 9 човека, от който двама са хоспитализирани със сериозни наранявания.

Сблъсъците са се разиграли във вторник в района непосредствено до резиденцията, който е бил отцепен от полицията, а движението на автомобили временно е било спряно. Имало е засилено полицейско присъствие и пожарни автомобили, както и линейки в съседните райони, съобщава ТАСС.

Общо 9 човека са пострадали при сблъсъците – всички те са минали лекарски преглед, а двама са били хоспитализирани със сериозни наранявания.

Около 30 човека, сред които и арменци и кюрди са се опитали да протестират пред резиденцията във връзка с визитата на турския президент Реджеп Таийп Ердоган във Вашингтон.

„Ние, протестираме срещу политиките (на Ердоган) в Турция, в Сирия и в Ирак“, коментира Флинт Артур от Балтимор за СNN.

Групата протестиращи е била атакувана от привърженици на Ердоган, вкл. членове на екипа отговарящ за сигурността на турския лидер. Членове на про-турската делегация, обаче обвиняват протестиращите в провокиране на сблъсъка, съобщава Радио Свободна Европа.

Говорителят на полицията на Вашингтон Дъстин Стенбек е съобщил, че двама човека са арестувани във връзка с насилието, кат един от тях е обвинен в нападение над полицейски служител. Той е допълнил, че две групи хора са участвали в сблъсъка, но е отказал допълнителен коментар.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас