НОВИНИ

Епидемията от холера в най-бедната арабска страна - Йемен, е взела живота на 242 човека, а други почти 23 500 са се заразили само за последните три седмици, съобщи Световната здравна организация (СЗО).

Здравната агенция на ООН допълва, че само за един ден (18 май), в страната са регистрирани 20 смъртни случая и 3 460 предполагаеми случая на заразяване.

"Скоростта на активизиране на тази епидемия на холера е безпрецедентна", коментира за медиите в Женева представителят на СЗО за страната Невио Загария, по телефона от Йемен. Той също така е предупредил, че 250 000 човека може да се разболеят до края на годината и отбелязва, че хуманитарните работници нямат достъп до някои части на страната и поради това, броят на заболелите, може да е значително по-голям от официално регистрираните.

Летището в Кайро със специални мерки срещу холерата от Йемен

Йемен обяви извънредно положение, заради епидемията от холера

Загария е съобщил още, че агенциите на ООН са подготвени да "пуснат в ход план за спешни действия в отговор на епидемията от холера през следващите 48 часа", който цели драстично увеличаване на броя на центровете за третиране и рехабилитация на болните.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас