НОВИНИ

Въпреки че партията на Геерт Вилдерс (Партия на свободата - ПС) е втора парламентарна сила с нейните 20 депутата, тя е игнориран при преговорите за съставяне коалиционно правителство.

 

Холандският в. „Telegraaf” публикува интервю с Вилдерс, в което той представя своето виждане за текущата ситуация в Холандия, части от което ви предлагаме:
...
„Telegraaf” (Т): ПС организира годишна среща на своите членове днес. Много от членовете не са ентусиазирани за авантюрата със Зелената левица. Очаквате ли нещо от либералите?

Вилдерс (В): Моето послание е: Вашият лидер (на зелените – бел.ред.) е ветропоказател. Което е нещо, което ще нарани ПС и е лошо за страната. Рюте (сегашният премиер) е безгръбначен човек, който лесно ще легне в леглото с всеки, стига той да може да остане премиер. С всеки, с изключение на ПС – единствената партия, с която той би могъл да направи стриктна имиграционна политика. Никой не приема това. Рюте е в това, не за стриктна имиграционна политика, а за власт.

... Аз няма да променя позициите си за да бъда приемлив следващия път. Защото аз съм убеден, че ние губим нашата страна. Ние капитулираме. Нещата ще станат много, много лоши. Особено когато (което искрено се надявам да не се случи), има още терористични атаки.

... Вземете за пример, само последните седмици. Амстердамската полиция иска шалове за глава. Това е Шария-полиция. Вземете например, осъденият терорист от Ислямска държава, работещ в една авиобаза на Кралските холандски ВВС. Вземете властите, които предлагат сделка на медиите, да мълчат за високото ниво на престъпността между търсещите убежище. Вижте, как хората са тероризирани от ислямистки младежи. Как 38% от турците в Холандия са съгласни с Ердоган, че холандците са фашисти!

Това не са (отделни) инциденти. Това е упадъкът на Холандия. Дали ние ще преживеем една или много атаки – това е! Играта ще започне. Това мога да го предрека

...Аз се надявам, да няма насилие. Аз нямам представа, как ще реагират хората... Аз само отбелязвам, че има дремещ пожар, очакващ нещо да го захрани (с гориво), и аз само се надявам, той да може да бъде удържан. ПС избира магистралата на следването на върховенството на закона, на мирната опозиция в парламента.

Т: Не всявате ли страх сега?

В: Аз просто отбелязвам фактите.

Т: Но, продължавате да твърдите, да предричате, че „играта ще започне“?

В: Аз предричам, че има повече жарава, че нещата ще бъдт само по-лоши. И че ние имаме премиер, на най-голямата партия в страната, обявяващ по време на преговорите: „Не ми пука, това не ме интересува, стига аз да бъда премиер“. Това не е въпрос на решения, това е продължаване на властта.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас