НОВИНИ

15-годишно австрийско момиче - жертва на групово изнасилване от "търсещи убежище от насилията" мигранти разказва, как се се чувства и как се справя с болката.

Изнасилването е станало в края на април, в град Тюлин, от където е и жертвата. Засега, като заподозрени за извършването му са задържани двама чигранти - от Сомалия и Афганистан, а третият заподозрян е все още на свобода.

Във Фейсбук, 15-годишното момиче пише: "Да, аз съм жертвата. Аз съм доволна, че има хора, които ми дават сила и ми помагат да изградя отново себе си - отново и отново. Аз ви благодаря." Тя признава, че прибягва до самонаранявания - за да облекчи психологическата болка - като драска до кръв или реже ръцете си. И още нещо (напълно естествено) - най-голямото й желание е, тези, които са "унищожили живота й" да бъдат наказани. "Аз искам да видя моите мъчители сурово наказани", заявява момичето.

И докато социалните мрежи се пълнят с послания, пълни със съчувствие към жертвата, все по-често започва да се задава един въпрос: "Имало ли е опити, цялата афера да бъде "покрита?" Към полицията се сипят жестоки обвинения в това отношение. В медиите се дискутира възможността, престъплението да бъде скрито от обществеността - защото информации за ужасното изнасилване се появиха, не в края на април (когато е извършено), а в началото на май, когато - в хода на разследването - е станало наложително да бъдат взети ДНК-проби от 59 мъже, които да бъдат сравнени със следите, останали по жертвата.

Полицията се "скрива" зад обяснението, че това е било необходимо в интерес на разследването. Според нейния говорител Йохан Баумшлагер, "информацията беше скрита от обществеността, с цел да не се застраши първата фаза на проверката". По думите му, полицаите са се опасявали, да не "подлашат" извършителите и те да избягат, преди да бъдат събрани ДНК-пробите. Той допълва, че полицията е предприела незабавни мерки - тя била "отговорила незабавно, като е разположила повече служители около контейнерните селища, където са настанени търсещите убежище".

Но и след първата фаза на радследването, полицаите не дават много информация - вероятно, защото не искат останалият на свобода и укрил се трети заподозрян да не избяга още по-далече...

Ужасното престъпление и жестокотта му, не бяха огвинати и от политиците - предвид извънредните парламентарни избори през октомври и защото, справянето с миграцията ще играе важна роля в предизборната борба. Политикът от Австрийската партия на свободата Хафенекер заяви: "Безбройните случаи вече показват, че масовата миграция на предимно мъже - мюсюлмани под прикритието на търсене на убежище - става все по-неконтролируемо опасна... Дори по "тактически" причини, приемането на този тип рискове за сигурността на жените е неприемливо."

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас