НОВИНИ

САЩ са поискали от иракските власти, да уволнят 785 офицери от армията и министерството на вътрешните работи, които изпълнявали задачи на Иран.

Това съобщи генералният секретар на Европейския департамент за сигурност и информация Хаисам Боу Саид. "Чрез старшия съветник (и зет - бел.ред.) на президента Тръмп Джаред Кушнер, Съединените щати призоваха иракската администрация, да освободи 785 страши офицери в армията, силите за сигурност и директори на ключови департаменти", казва той, цитиран от медиите.

По думите му, САЩ считат, че тези служители изпълняват задачи на Иран и по-точно - на генерал Касем Солеймани, командир на Корпуса Кудс. При това, те били подпомагани от вицепрезидента Нури ал-Малики, който през периода от 2006 до 2014 г. бе премиер на Ирак.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас