НОВИНИ

Руският патриарх Кирил предложи на папата (патриарха) на коптската православна църква Тавардос ІІ, от Египет в Русия да бъдат доставени мощи на основоположниците на православната църква.

Това е станало на днешната среща между двамата в резиденцията на руския патрирах в Москва.

"В резултат на пътуването на наша монашеска група в Египет, възникна такава мисъл - да се обърнем с молба към вас, за донасянето на мощи на основоположниците на нашето общо монашество в град Москва. Това би предизвикало огромен духомев подем в хората и би укрепило нашите отношения.

Нищо не обединява така, както общите светци", е заявил патриарх Кирил, цитиран от ТАСС.

Двамата са обсъдили и борбата с тероризма.

По думите на руския патриарх, проблемът е, че западното общество се отказва от вярата, от което се възползват радикални проповедници - за подготовка на терористи. "Тук, на първо място възниква темата за насаждането на съвременния безбожен секуларизъм. Гонят Бога от живота на хората, безбожието завладява света. Тези, които вербуват хората, се опитват да пробудят в тях религиозна ревност и предлагат изкривен образ на християнството. Често говорят за някакъв "кръстоносен поход" против исляма от страна на християнството и отъждествяват християнството с безбожния светски свят", счита патриарх Кирил. Той е отбелязал още, че извършителите на терористични актове, по правило имат ниско ниво на образование, като също така е подчертал важността на диалога между християни и мюсюлмани за обсъждане на всички проблемни въпроси.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас