НОВИНИ

След варварската терористична атака на „Манчестър Арена“, във Великобритания започнаха да се „появяват“ някои доста неприятни факти.

Според съобщенията, британските специални служби са установили, че в страната живеят над 23 000 ислямисти, които могат да се считат за потенциални извършители на терористични атаки. Самите служби са претоварени и буквално се „задъхват“, и - съответно – не успяват да държат под постоянен контроли това огромно количество хора. Това стана ясно от информация от правителството на Кралството – в отговор на критиките, че извършителят на атентата в Манчестър е могло да бъде заловен, но многократните възможности за това са били „пропуснати“.

Около 3 000 от всички тези ислямисти са определени като „представляващи заплаха“ и се разследват и наблюдават в рамките на над 500 операции на полицията и специалните служби. Останалите 20 000 са били идентифицирани при проведени по-рано операции и се считат за представляващи умерен риск.

В светлината на подобни факти, а може да се предположи, че подобна е и ситуацията в останалите европейски страни, европейските граждани могат да се счита направо щастливи, че атаки като тази в Манчестър не са станали ежедневие. От друга страна, сипещите се заплахи, отправяни от различни ислямистки терористични групи и организации – че ще „залеят с кръв“ Европа придобиват съвсем друго и зловещо реалистично измерение.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас