НОВИНИ

Ако някой продължава да твърди, че масовата миграция ще подобри икономиката на страните, в които пристигат мигрантите, то фактите за Германия сочат обратното.

Според официален доклад на Федералната агенция по заетостта на Германия, едва около 135 000 от дошлите през последните години (от 2015 г. насам) вече над 1.5 млн мигранти имат „някаква“ работа. Иначе казано огромната част от тези „работещи“ мигранти всъщност са включени в правителствените програми (схеми) за професионално обучение или са на субсидирани от държавата работни места. Към тези „работни места“ спада т.нар. „работа за 1 евро“ – готвене и почистване в лагерите за мигранти, където са настанени те.

За не-намирането на работа от мигрантите допринася и фактът, разкрит от д-р Херберт Брюкер, директор на департамента по Изследване на икономическата миграция към Берлинския институт за изследвания на миграцията и интеграцията. Според него, едва около 40% от мигрантите заявяват, че имат средно образование, 20% са с начално образование, а останалите 40% са изобщо без никакво образование.

За сметка на това, огромната маса от дошлите мигранти са на социални помощи. Към момента има най-малко около половин милион от т.нар. „основни искащи“ – т.е. хора, които искат получаването на социални помощи от името и на останалите членове на семействата им (обикновено от по 4 и повече човека). Така получената разлика между общият брой на официално обявените „бежанци“ и броят на мигрантите получаващи социални помощи (реално доста по-голям) се обяснява със ускоряването на процеса на „обединяване на семейството“, по който всеки получил бежански статут може да доведе при себе си и членовете на семейството си.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас