НОВИНИ

Над 50% от британците считат, че масовата миграция заплашва „британският“ характер на Великобритания, показва изследване на общественото мнение.

Според на Aurora Humanitarian Index 2017 (целта на тази НПО е да подкрепи „спасителите на днешния ден да предложат живот и надежда на онези, които спешно се нуждаят“), 56% от британците считат, че масовата миграция и етническите малцинства представляват заплаха за местната култура.

Почти една четвърт от тях пък изразяват тревога, че емиграцията лишава местните жители от работни места, а над една трета (34%) заявяват, че имиграцията „струва“ на обществото повече от ползите, които допринася.

От Aurora са разтревожени и за ситуацията в глобален мащаб. „Установеното през тази година демонстрира общо намаляване на подкрепата за хуманитарно действие, основаващо се на скептицизма по отношение на възможността да има въздействие и колебанието в защитата на социалните ценности пред собствения интерес“, пише (доста витиевато – бел.ред.) в доклада на организацията Humanitarian Index 2017.
Мнението на британците обаче е доста основателно.

Според правителствения Съветнически комитет по миграцията, през 2012 г. съобщи, че на всеки 100 мигранти дошли в страната от държави извън ЕС се падат 23 уволнени местни работници. Това се отнася най-вече за работните места на работническата класа. В допълнение, през 2015 г. изследване на Bank of England показа, че има „10 процентни пункта нарастване на пропорцията на имигрантите работещи в полу/неквалифицирани услуги – по-конкретно напр. в домовете за грижи, баровете, магазините, ресторантите, чистотата, което води до 1.88% намаление в заплащането“.

Не точно такава е ситуацията с мигрантите, дошли във Великобритания от страни – членки на ЕС. Според проучване на University College London, под формата на данъци и осигуровки, те са внесли в държавната хазна повече средства, отколкото са консумирали под формата на услуги и др. Успоредно с това, изследователите от University College London са установили, че за периода от 1995 – 2011 г. ефектът от мигрантите като цяло (на тези от ЕС и тези от извън ЕС общо) е негативен – загубите са от 95 милиарда паунда (109.46 милиарда евро).

Данните посочени в доклада на НПО и изследванията на британските институции са показателни. Те (простичко казано) правят „на пух и прах“ всички твърдения на либералните политици за положителния ефект – културен и икономически – на масовата миграция в Европа от Близкия Изток, Азия и Африка.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас