НОВИНИ

През 2016 г. Германия е похарчила 23 млрд евро за „бежанци и мигранти“, съобщи вицепрезидентът на Бундестага Йоханес Зингхамер.

По оценки, през 2016 г. 16-те германски провинции са похарчили над 20 млрд евро за жилищно настаняване и „интегриране“ на новодошлите основно от Близкия Изток, Азия и Северна Африка мигранти. Официалният отпуснат от федералното правителство бюджет през 2016 г. е бил 9.3 млрд евро, а мигрантите са получили още над 11 млрд евро социални помощи.

Статистиката показва още, че 5.5 млрд евро са били похарчени за настаняване и осигуряване на мигрантите, на които все още не е било предоставено убежище или пък им е било отказано такова.

Според Зингхамер, „цифрите показват, че ако се добиват разходите на всички федерални провинции, за бежанци и мигранти вероятно са били похарчени около 23 млрд евро“.

Тази оценка е направена чрез екстраполиране на разходите на четири провинции (Берлин, Бавария, Шлезвиг-Холщайн и Хессе) – те общо са похарчили 7 млрд евро – с много милиони повече, отколкото предварително са били планирани в техните бюджети. Например, в Берлин при планирани 685 млн евро са похарчени 1.3 млрд, а в Бавария – вместо предвидените 860 млн евро, реалните разходи са надхвърлили 3 млрд евро…

Няма що – „прекрасен принос“ на мигрантите за просперитета на страните – членове на ЕС. Защото ситуацията в много от тях е доста подобна на тази в Германия, въпреки че (естествено) сумите са далеч по-малки.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас