НОВИНИ

Двама сирийци, един от които непълнолетен са били спрени и задържани по подозрения за членство в терористична група в едно от основните сицилийски пристанища, Поцало.

Заповедите за задържането на двамата са били потвърдени в сряда, съобщава АНСА. Двойката сирийци е била с фалшиви документи, когато е задържана на борда на катамаран, който е трябвало да пътува за Малта.

Единият от задържаните – Уалид Ейбо на 25 г. – е жител на Малта и в момента се разследва за подпомагане и подстрекателство (съучастничество) в нелегална имиграция. Детайлите около втория задържан не са разпространени публично, заради възрастта му, но действията му са докладвани на Съда за непълнолетни в Катания. По информация от италиански медии, той е използвал чужда самоличност.

На мобилните телефони на двамата, полицията е намерила снимки на бомбаджии-самоубийци (с джихадистки пояси) и надписи „от днес, никаква милост“ на арабски.

Непълнолетният сириец е бил регистриран на 30 април в т. нар. „гореща точка“ в Поцало и след това преместен в център за настаняване в Калтаджироне (на около 70 км. югозападно от Катания, Сицилия) от където е избягал, според изявление на полицията.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас