НОВИНИ

Премиерът на Кюрдистанският регион Нечирван Барзани се е срещнал с министъра на външните работи на РФ, Сергей Лавров в петък в кулоарите на Петербургският Международният Икономически Форум в Санкт-Петербург.

Двамата са обсъждали двустранните отношения и последните развития в Кюрдистанския регион и в Ирак.

„Състоя се обмен на мнения по състоянието и перспективите за развитие на взаимноизгодни двустранни връзки с Иракски Кюрдистан, в частност в сферата на горивно-енергийното сътрудничество“, пише в съобщението за срещата на руското МВнР.

Според съобщението в рамките на срещата са били осъдени също и „актуални регионални въпроси“ с акцент върху „ситуацията в Ирак и Сирия“, вкл. в контекста на „съвместното противодействие на трансграничната терористична заплаха в лицето на ИДИЛ (Ислямска държава в Ирак и Сирия – бел. ред.) и други екстремистки групировки“.

Изтъквайки ролята на Русия в борбата срещу Ислямска държава (ИД), премиерът Барзани малко след срещата е коментирал, че Ербил се надява на установяването на дългосрочни здрави връзки с Москва, съобщават иракски медии.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас