НОВИНИ

Независимият Йаким Ламот заяви, че сексуалните насилия, извършвани от новодошлите мигранти, не само че са широко разпространени в шведските училища, но и жертвите на сексулантите атаки се обвинявани, че са расисти - ако се оплачат.

Ламот, който преди е работил за шведската държавна SVT, публикува видео на сговята Фейсбук страница, в което описва вълната от сексуални насилия, извършвани от "търсещите убежище". Той добавя, че когато учениците или учителите се опитват да говорят за този проблем, те са наричани расисти и нещо не се прави за решаването му.

"Много от тези чочмета дори не са деца", казва журналистът. Дествително, дори според официалните изследвания, 8 от всеки 10 мигранти, считани за "непридружавани деца - бежатци" са на 18 и повече години, а скорошен доклад показва, че от 48 до 50% от наскоро дошлите от Мароко мигранти, които са заявили, че са непълнолетни, са се оказали възрастни. Това накара шведското правителство да започне да работи със страни, като Мароко, за използването на бази данни с пръстови отпечатъци - за да моое да бъде установена реалната възраст на мигрантите, които идват без документи или с фолшиви документи.

Но така или иначе, мигрантите, които са обявени за "деца" или "малолетни", не само че получават много "по-щедри" социални помощи, но и са третирани много по-меко, когато извършват криминални престъпления. Не рядко в съда се установява, че "децата" всъщност са си направо възрастни хора.
На видеото, Ламот говори за едно от училищата, които той е посетил и където сексуалното насилие "изобилства". "Младите момичета ми казват, че са обект на сексуално насилие от новодошлите момчета (т.е. от мигрантите - бел.ред.), и в училището, и извън училището. Те казват, че не се чувстват сигурни в училищните коридори. Те казват, че са спрели да си отиват у дома дами след училище. Те казват също, че не взамат и автобуса", казва журналистът.

" Те са наричани расисти, когато говорят за своята реалност, и (за това) пред какво са изправени", допълва той и обяснява, че е посещавал училища всяка седмица в продължение на повече от година и половина. По думите му, той е наблюдавал едно и също - отново, и отново...

Журналистът обяснява, че проблемът, не е ограничен само до големите градове, но съществува и в много по-малки общности. "Става дума за това, да се види реалността, такава, каквато е и да се има куражът да се говори за нея. В противен случай, ние не можем да направим нищо по това", обобщава той.

"Аз отказвам да премълчавам това. Иначе, няма да мога да се погледна в очите. Така че, аз ви питам, вас, които мълчите за това - политици, правещите политика, и шефове на училища. Можете ли да се погледнете в очите, когато ставате сутрин", пита Ламот.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас