НОВИНИ

Около 30% от тях отиват в Унгария

Ежедневно в западната ни съседка Сърбия влизат по около 20 – 30 „мигранти“, което прави по около 800 човека на месец, въпреки затварянето на т. нар. „Балкански път“.

Данните са от изявление на сръбския Комисар за мигрантите и бежанците Владимир Цуцич, който допълва, че всеки месец около 250 мигранти пътуват легално от Сърбия към Унгария чрез точки за лица, търсещи убежище установени на границата в Хоргос и Келебия.

По думите му, много е вероятно заедно с потоците мигранти влизащи в Европа по „Балканския маршрут“ да се промъкват и терористи.

Средно около 700 лица (мигранти) напускат Сърбия нелегално с помощта на трафиканти, съобщава още той за сръбската RTS. Той коментира, че към момента Сърбия се явява най-ефективно действащата по отношение предотвратяване трафика на хора (по суша) и допълва, че властите са разкрили 651 случая на трафик на мигранти.

По думите му, в момента в Сърбия има около 6 200 „мигранти“ като през януари те са били 8 400.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас