НОВИНИ

Информационната агенция на „Ислямска Държава“ (ИД), „Амак“ разпространи съобщение, с което поема отговорност за първата си атака в Иран.

Днес, иранската столица Техеран стана обект на две терористични атаки – една в мавзолея на Аятолах Хомейни и една по Парламента – които (по предварителни инфрмации) отнеха живота на най-малко 12 човека и около 40 ранени.

Нападението на Парламента изглежда, при което е използвано огнестрелно оръжие изглежда вече приключи, докато при атаката на мавзолея на основателя на Ислямската република имаше и самовзривяване на бомбаджия-самоубиец.

Официални ирански представители съобщиха, че са успели да предодвратят трета атака.

В допълнение към съобщението, „Амак“ разпространи и кратък видео запис, направен от един от четиримата нападатели в Парламента. От кадрите се вижда, че са заснети вътре в сградата и показват въоръжен мъж, както и тялото на един убит.

Очаквайте обобщен материал по атаките в Иран.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас