НОВИНИ

Мароканската „Royal Air Maroc“ отмени полетите си през катарската столица Доха за Обединените Арабски Емирства (ОАЕ), Саудитска Арабия, Йемен и Египет след като тези срани прекратиха дипломатическите отношения с Катар.

Държаната новинарска агенция МАР съобщи, че полетите за тези страни не могат да бъдат гарантирани и че от компанията са заявили, че полетите вече няма да бъдат предлагани на клиентите.

В изявлението на компанията се поднасят извинения към клиентите за неудобството, „причинено от ситуация извън контрола“ на компанията.

През 2015 г. „Qatar Airways“ и „Royal Air Maroc“ обявиха съвместно бизнес споразумение по услугите и разшириха директните полети между двете страни.

Кремъл отказа да коментира разрива между страните от Залива и Катар.

Мароко – поне за сега – се въздържа от взимането на страна в „спора“ между Катар и арабските държави, но Кралството е „близък съюзник“ на някои от страните в Залива, а също така е и част от водената от Саудитска Арабия коалиция срещу бунтовниците-хути в Йемен.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас